Prvomajski pohodi - aktivirajte svoje telo!

Prvomajski pohodi - aktivirajte svoje telo! (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
30. 4. 2013

Rekreacija ne pomeni loviti metrov ali minut do osebnega rekorda, kot si napačno predstavlja večina še neprepričanih prebivalcev naše ljube državice.

Taka rekreacija je le za tiste, ki to zmorejo in se pri tem ne poškodujejo ali pa jih prej ne doleti kakšna drugačna negativna posledica, kot je v najboljšem primeru prehiter odstop.

Rekreacija tudi ni samo hitra hoja, počasen tek, kolesarjenje v službo, ples ... Je veliko več, kot je mogoče izmeriti. Je notranje doživljanje in prerojenje duše in telesa.

In čeprav redna vadba zahteva precej truda in znoja, se je vredno potruditi.

Prvomajski pohodi

Prvega in drugega maja bo skoraj toliko pohodov, kot bo v zadnji aprilski noči po vrhovih in vzpetinah zagorelo kresov, zato jih bomo tule preskočili in vas usmerili na koledar dogodkov

Pohod do slapa Savica

Do poletja ne bo več praznikov, zato pa bodo (upajmo) lepe sobote in nedelje, dnevi pa vse daljši.

V soboto, 4. maja, ste vabljeni na družinski ali romantičen pohod do slapa Savica, na koncu bohinjske doline.

Za začetno točko si lahko izberete Ribčev Laz (ob 9. uri) ali pa Ukanc (ob 10. uri), dolžini pa bosta deset oziroma štiri kilometre. Predvsem bo to pozdrav pomladi in priložnost za druženje, saj za udeležence pripravljajo darila, malico, pijačo.

Informacije: www.bohinj-info.com.

Dobrodelni pomladni pohod

Še v nedeljo, 5. maja, bi vas želeli povabiti na dobrodelni pomladni NA NOGE, kjer boste hodili in zbirali prostovoljne prispevke za malega in živahnega Jakca s cerebralno paralizo.

Trasi bosta dve: malo bolj lagodna, ki vključuje brezplačen prevoz s Pohorsko vzpenjačo na Bellevue in peš do Areha, druga pa dodatno vključuje pešačenje od spodnje postaje vzpenjače.

Uro starta si določi vsak sam, časa za dobrodelnost in hojo pa boste imeli od 8. ure do popoldneva.

Informacije: www.nanoge.si.