Ideja za izlet: gremo sankat!

Zapadel je prvi sneg in čas je za drsanje. (foto: Profimedia) Profimedia
9. 12. 2022

Napovedan je sneg in zgleda, da bomo letos dočakali čisto pravi, bel Božič. Vreme kar vabi, da dan preživimo na prostem in se predamo zimskim radostim. In kaj, če si vaši otroci želijo na sankanje, nekam, kjer morda ni ravno sosednji breg? No, potem imamo za vas zagotovo pravo rešitev. Več kot 15 idej. Prepričani smo, da bo katera od teh idej kot nalašč za vas. 

Izjemno prepričljiva Rogla

Čeprav je morda Rogla najbolj poznana po smučiščih, je spust po progah v večernem času nekaj, česar se boste še dolgo spominjali. Če k temu dodamo še Zlodejevo deželo, Mini Roglo, otroški snežni park, Otroški mavrični smučarski trak, pot med krošnjami Pohorje in Pohorsko vasico za otroke, verjamemo, da se boste pogosto odločili za sankanje ravno na Rogli!

Pravljično sankanje v Bohinju

Bohinj vodi do številnih poti, kjer se lahko z otroci predajate zimskim radostim na saneh - od Pokljuke pa do Vogla, vključno s Telečnico (Bohinjska Bistrica), Poljem (Nordijski center Polje), Kozjim hrbtom (Bohinjska Bistrica), Senožeti (Srednja vas) in Soriško planino. Z otroci se lahko spustite po gričih in hribčkih ne le s sanmi, ampak tudi z bobi, napihljivimi tubami, lopatkami, deskami,... 

Čudovita snežna idila Kranjske Gore

Kranjska Gora, skupaj s čudovitim Gozdom Martuljkom, Krnico pod prelazom Vršič, Mojstrano in rajsko dolino Tamar kar kličejo, da jih obiščete. Prebuditi otroka v sebi na tej čudoviti destinaciji je enostavno - otročje lahko. Še posebej, če svojo zimsko pravljico doživite v soju bakel.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kranjska Gora (@kranjskagora)

“Jože požen', mi smo pripravljen’!” pravi Krvavec.

Krvavec je nedaleč stran od našega glavnega mesta - Ljubljane in pogosta odločitev številnih ljubiteljev smučanja. Vendar ne le njih. Svoj oddih v naravi najdete tudi, če ste se odločili, da s svojimi otroci preživite nekaj ur na prostem, na sankaških progah. Do vrha se lahko pripeljete kar s štirisedežnico in tako porabite manj energije za hojo v hrib in več za glavni užitek - spust po strmini.

Ste se od doma odpravili nekoliko pozneje? Brez skrbi, nočno sankanje pod krvavškimi žarometi utegne biti še boljše kot sankanje čez dan. Kaj pa za tiste, ki se za sankanje odločite šele ko pridete na lokacijo in nimate pri sebi sani? Brez skrbi, tudi za to so na Krvavcu poskrbeli - sani si lahko v izposojevalnici sani tudi izposodite. 

Magično sankanje na Veliki planini

Sankanje na Veliki planini je za mnoge pravo doživetje, še posebej če se od nihalke do začetka sankaške proge popeljejo s sedežnico. Za piko na i vašemu sankaškemu večeru poskrbijo gostišča na Veliki planini. 

Bi še kakšno idejo? 

Zabavi na saneh ne bo in ne bo konca, če obiščete še naslednja sankališča:

 • Golte
 • Cerkno
 • Kanin
 • Celjsko kočo
 • Ljubelj - za prave ljubitelje adrenalina
 • Savske jame nad Jesenicami
 • Jezersko
 • Logarsko dolino
 • v dolini Soče, čez Kobariški Stol
 • Trento
 • Log pod Mangartom
 • Stari vrh s Soriško planino - sankališče Mišeuh
 • Mariborsko Pohorje

Verjamemo pa, da imate idejo, kam lahko še gremo sankat. Veseli bomo vaših predlogov.

Še naše darilce za naše zveste bralce

Podarjamo vam prav posebne kupone, s katerimi lahko svojim najdražjim pričarate toplino božično - novoletnih praznikov in čudovite spomine.