Intervju s Hoops Green: Zaljubljena v košarko

6. 4. 2018 Promocijsko sporočilo

Prava košarkarska senzacija, ki je v 92-letnem delovanju doživela svetovno slavo, se vrača v Slovenijo. Ameriška ikona Harlem Globetrotters bo 11. aprila nasmejala ljubljansko Halo Tivoli, na parketu pa se bo predstavila tudi simpatična Hoops Green , članica skupine, ki nadvse uživa v družbi soigralcev moškega spola. Hoops je pred dvema letoma postalo šele 15. dekle, ki je obleklo dres legendarnih Globetrottersov.

V košarko se je zaljubila pri štirih letih, predvsem po zaslugi starejšega brata, vse od takrat pa si življenja brez košarkarske žoge niti ne predstavlja več.

"Ta ljubezen se je razvila, medtem ko sem opazovala starejšega brata, ki je prav tako treniral košarko. Vse od takrat sem zaljubljena v ta šport. Po zaslugi košarke so se mi odprle številne priložnosti," pojasni Hoops, ki se je že v mladosti raje družila s fanti, največkrat kar z bratovimi prijatelji.

Medtem ko se je prva leta ona zgledovala po svojem starejšem bratu, pa je zdaj povsem drugače: "Danes je on moj največji oboževalec, navijač in najboljši prijatelj."

Njena ljubezen do košarke se je razvila v profesionalno pot, ki jo je vodila tudi v Evropo, zaigrala je na Češkem in v Španiji. Svoj talent je pokazala tudi v Mehiki, v tem času pa je diplomirala iz športnega menedžmenta na Southern New Hampshire University. Kmalu po diplomi se je v iskanju novih izzivov pridružila skupini Harlem Globetrotters. Zmagovalno miselnost je hitro zamenjala želja po zabavljaštvu.

"Najteže se je bilo navaditi na vsakodnevna potovanja, delovne praznike. Naš urnik je pogosto zelo natrpan. Preklopiti sem morala iz te tekmovalne, zmagovalne miselnost, ki sem jo pridobila med profesionalno kariero, na šov, zabavo. To se je zgodilo precej hitro, navadila sem se, da to počnemo za zabavo, da narišemo nasmehe na obraz," z iskrico pojasni Hoops, ki za ohranjanje forme vsak dan preživi v telovadnici.

Njihov urnik je namreč nadvse poln, kot poudarja, je pomembno biti pripravljen tako fizično kot tudi mentalno.

"Že odkar vem zase, imam skoraj ves čas v rokah žogo. Neločljivi prijateljici sva že vse od otroških let. Vsak dan preživim v telovadnici, saj moram biti za nastope dobro pripravljena. Pomembna je tako fizična kot tudi psihična priprava. Veliko časa namreč preživimo na poti, zato se je treba na to dobro pripraviti že pred sezono," z navdušenjem razlaga simpatična košarkarica, ki svojega košarkarskega poslanstva ne jemlje kot službe: "Zelo rada počnem to, kar počnem, in košarke niti ne jemljem kot službe. Saj veste, kako pravijo: delaj, kar imaš rad, in imej rad, kar delaš, pa ti nikoli v življenju  ne bo treba več delati. Vse življenje bom lahko posvetila temu, kar imam najraje – košarki. Ni veliko ljudi, ki so plačani za to, da osrečijo in nasmejijo ljudi."

Ostane ji zelo malo prostega časa, skupina ima letno kar 300 nastopov po svetu. Kadar pa se le najde kakšen prost dan, ga Hoops rada preživi na svežem zraku, nameni pa ga tudi prostovoljstvu. Pomaga v javni kuhinji, kadar potrebuje oddih, pa gre na ven.

"Če je le mogoče, se odpravim na plažo. Sicer pa si med potovanji najraje ogledujem znamenitosti in kraje, v katerih smo. Rada okušam tudi tujo hrano," prizna košarkarica, ki se že veseli tudi obiska Slovenije.

"Nestrpno že čakam, da obiščemo Slovenijo. Veliko sem slišala o vaši državici, a je še nikoli nisem obiskala," pove, ob tem pa nismo mogli kaj, da ji ne bi postavili tudi vprašanja o ameriški prvi dami Melanii Trump.

Sledil je kratek premor, potem pa je odgovorila: "Nisem ravno najboljša v odgovarjanju na politična vprašanja," in v smehu dodala: "Vem pa, da je super oseba."

S Hoops Green se je pogovarjala Nika Arsovski

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri