Izjemna Maruša Mišmaš Zrimšek na OI šesta z državnim rekordom

Izjemna Maruša Mišmaš Zrimšek na OI šesta z državnim rekordom (foto: Instagram) Instagram
4. 8. 2021

Ateltinja Maruša Mišmaš Zrimšek je v finalu teka na 3000 metrov z zaprekami z novim državnim rekordom 9:14,84 osvojila fantastično šesto mesto, dolgo časa pa je tekla celo četrta. Olimpijska prvakinja je postala Peruth Chemutai (9:01,45).

 

Na zmagovalnem odru sta se Ugandki pridružili srebrna Američanka Courtney Frerichs (9:04,79) in bronasta Kenijka Hyvin Kiyeng (9:05,39).

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Slovenia Olympic Team (@sloveniaolympicteam)

26-letna Slovenka je tekla izjemno, saj se je ves čas držala vodilne skupine. Ko je Peruth Chemutai v zadnjem krogu bliskovito potegnila, se je vodilna skupina hitro razpotegnila. Maruša Mišmaš Zrimšek je bila blizu petega mesta, na koncu pa jo je ugnala Nemka Gesa Krause. Grosupeljčanka je še drugič letos izboljšala državni rekord, tokrat se je ura ustavila pri 9:14,84, kar je slabi dve sekundi hitreje od njenega majskega rekorda z diamantne lige v Dohi. Fantastičen dosežek slovenske rekorderke, ki trenira pod vodstvom Tevža Korenta!

"Sem zadovoljna, da sem dala vse od sebe. Malo je še sveže, tako da trenutno bol razmišljam, da sem bila blizu medalje, in takrat razmišljaš samo o medalji. Res pa sem bila zelo izčrpana, na zadnji vodni oviri sem jokala od bolečine, ampak sem hotela dati vse od sebe," je po koncu teka za TV Slovenija povedala Maruša.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maruša Mišmaš Zrimšek (@missmasy23)