Izkoristite zadnje predjesenske tedne za aktivnosti v naravi

Izkoristite zadnje predjesenske tedne za aktivnosti v naravi (foto: Profimedia) Profimedia
22. 8. 2014

Če še niste opazili na koledarju, se tole ne preveč toplo in sončno poletje bliža koncu. Septembra bodo dnevi že krajši, obveznosti bo čedalje več, telovadba pa se bo začela seliti v zaprte in manj zračne prostore. Izkoristite torej še zadnje predjesenske dni in tedne in se odpravite kam v naravo.

1. Adrenalin sound trek festival

Že ta konec tedna boste užitke in zdravje lahko poiskali na Adrenalin sound trek festivalu v Bovcu. Iskalci razburljivih drugačnosti, ljubitelji preproste domačnosti, družinski izletniki in še kdo si 23. avgusta privoščite malo adrenalin na treku (ali po na orientacijskem pohodu), ki se bo začel na bovškem letališču ob 9. uri.

Na voljo bodo:
  • 5- do 10-kilometrski pohod ob Soči za družine,
  • 15- do 20-kilometrski bo s 1.500 višinskimi metri že bolj razgiban,
  • 25- do 35-kilometrska trasa pa bo speljana po zahtevnem terenu in bo imela kar dva tisočaka višinske razlike.

Poti vam bodo predstavili šele pred startom. Čez vikend se boste tam lahko učili plezanja, veslanja v kanuju ali se odpeljali na gorskokolesarski izlet. Predprijava je obvezna.

Informacije: www.adrenalin-sound.com.

2. Pohod ob reki Sotli

Z zahoda Slovenije se v nedeljo odpravite na njen vzhod, kjer pripravljajo pohod ob reki Sotli. Zbirno mesto bo v Stari vasi na Bizeljskem, na parkirišču pri Vili Istenič, na pot pa boste krenili ob 9. uri.

Na približno triurnem pohodu bodo vmesni postanki, zaključek s piknikom in igrami bo na novem družabnem prostoru v Gregovcah.

Informacije: www.bizeljsko.si.

3. Kolesarski konec meseca

Kolesarsko bogat konec meseca bodo že 28. avgusta odprli v Ljubljani s svetovnim prvenstvom rekreativcev, vas pa 30. avgusta vabijo na Maraton Zelene doline s startoma ob 9. uri v Arji vasi in Ljubnem ob Savinji. Skupen cilj bo v Logarski dolini, razdalji pa 70 in 30 kilometrov.

Informacije: www.zelenedoline.si.

4. Mali blejski maraton

Tekače na zadnjo avgustovsko soboto čaka popoldanska udeležba na Malem blejskem maratonu, ki ga prirejata neutrudna Klemen Dolenc in Jani Klemenčič.

Start bo ob 17. uri v Olimpijskem veslaškem centru Mala Zaka za tekače, ki se boste udeležili teka na en krog okoli jezera (to je 5,9 kilometra), za polmaraton pa bo ob isti uri start v Mlinu na drugi strani jezera. Pohitite s prijavo.

Informacije: www.olimpik.si.

5. Teden športa v Ljubljani

Na še en dogodek bi vas radi opozorili, zgodil pa se bo v soboto, 13. septembra, v Ljubljani. Gre za prvo izvedbo Tedna športa v našem glavnem mestu, ki bo postregel z obilo možnostmi za aktivno udeležbo na športnih prizoriščih, ki bodo postavljena na Kongresnem trgu, v parku Zvezda, na Dvornem in Novem trgu ter na Bregu. Več tem pa prihodnjič.

Informacije: zsd-krim.com.