Jan Kozamernik: zvest Urški in dobri glasbi

Jan Kozamernik: zvest Urški in dobri glasbi (foto: Instagram) Instagram
30. 9. 2019

Jan Kozamernik je star 23 let in je že stalni član slovenske reprezentance. Med nabiranjem medalj in točk je Jan še v rednem roku končal študij elektrotehnike ter resno razmišljal o magisteriju. 204 centimetre velikemu Janu tako lahko mirno rečemo tudi čudežni deček.

Biser slovenske odbojke, kot mnogi radi imenujejo 23-letnega blokerja, je odbojko je začel igrati v osnovni šoli, ker jo je pač igral njegov najboljši prijatelj. Njegovi prvi koraki so nato potekali v klubu OK Črnuče, kjer se je kalil vse od kadetov pa do članske kategorije. Veliki atletski Jan je zelo hitro napredoval, zato je kmalu zaigral tudi za kadetsko in mladinsko reprezentanco.

Iz Črnuč se je Jan preselil v zmagoviti slovenski klub ACH Volley od tam pa v italijanski Trentino.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bali life 🏝😍 #vacation #monkeys #bali #indonesia

A post shared by Jan Kozamernik (@kozica) on

Simpatični Jan ima že dolgo tudi dekle Urško Sajovic, ki je prav tako igrala odbojko, vendar se nista spoznala prek nje, ampak na počitnicah na morju. Urška je zaradi šole pustila odbojko, zato pa ves čas pridno hodi na Janove tekme in je seveda v družbi žena in deklet naših reprezentantov in trenerjev odpotovala tudi v Pariz na veliki finale.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

A post shared by Urška Sajovic (@maaxiimmax) on

Jan pred tekmami nima posebnega rituala, pred vsako tekmo pa rad posluša glasbo, ki mu da dodatno energijo in motivacijo, predvsem pa se poskuša čim bolj skoncentrirati na tekmo in v njej uživati.

Avtor: L.T.

Preberite še: Kako so slovenski navijači zavzeli Pariz? ali Kje najde svoj mir Anže Kopitar?