Kaj se zgodi, ko se ekipa deskarjev na snegu odloči prebuditi speče smučišče nad dolino Soče?

Kaj se zgodi, ko se ekipa deskarjev na snegu odloči prebuditi speče smučišče nad dolino Soče? (foto: Chris Wellhausen) Chris Wellhausen
27. 4. 2016 Promocijsko sporočilo

Speče smučišče nad dolino Soče se je pred načrtovano obnovo spremenilo v edinstven snežni park, ki bi ga bilo v kateremkoli drugem (odprtem) zimskošportnem centru nemogoče zgraditi in uporabiti.

Zgornja postaja krožno-kabinske žičnice, sedežnica, obračalna kolesa vlečnic ... so se spremenili v objekte, ki so s pridihom prostega sloga po nekajletnem počitku ponovno zaživeli.

Marko Grilc in Tim-Kevin Ravnjak sta na 'posebno misijo' na sončno stran Alp povabila vzhajajočo zvezdo svetovne deskarske scene Reda Gerarda (ZDA), 'lokalca' Žigo Rakovca, Avstrijca Clemensa Millauerja in največjo svetovno snowboard revijo Transworld Snowboarding.

Red Gerard

Ekipa se je za teden dni namestila v Bovcu in ob prvem svitu jutro za jutrom krenila proti Kaninskemu pogorju. Poldrugo uro vzpona (s terencem in nato ratrakom) kasneje jih je 2200 metrov nad morjem pričakalo 'igrišče', kjer je meje dovoljenega oziroma mogočega postavljala zgolj lastna domišljija.

Fantje so ujeli zadnji vlak in izkoristili vse, kar jim je ponudil speči biser nad dolino smaragdne reke. Ko se bo sneg stopil, bodo na svoj račun prišli inženirji, mehaniki, zidarji in žičničarji. Kmalu se bodo na zgornji postaji namesto trikov ponovno obračale gondole.

Komaj čakamo!

Spoznajte ekipo

Tim-Kevin Ravnjak

20-letni Velenjčan je najuspešnejši predstavnik mlajše generacije slovenskih deskarjev na snegu prostega sloga. V svoji tekmovalni karieri je zabeležil nastop v finalu in 8. mesto na OI v Sočiju, 3. mesto v disciplini snežni žleb na svetovnem prvenstvu v Kreischbergu in naslov svetovnega mladinskega prvaka.

Marko Grilc

Marka Grilca po več kot dveh desetletjih na snegu svetovna deskarska skupnost uvršča med najbolj vplivne predstavnike tega športa. Bogato tekmovalno kariero, ki je dosegla vrhunec z zmago na kultnem Billabong Air & Style leta 2009, uspešno nadgrajuje s snemanjem lastne snowboard serije Grilozode.

Redmond Gerard

15-letnika, ki prihaja iz Združenih držav Amerike, je revija Transworld Snowboarding pred dvema letoma označila za naslednjega "čudežnega dečka" prostega sloga deskanja na snegu. V letošnji sezoni je s svojo vožnjo na tekmovanju Burton US Open napovedal "kandidaturo" za odličja na naslednjih OI v Južni Koreji.

Žiga Rakovec

Eden najbolj aktivnih predstavnikov samonikle "poskrbi zase sam", generacije slovenskih deskarjev na snegu in član deskarske demonstratorske vrste ZUTS. Svoj prostor na mednarodnem prizorišču si je v zadnjih dveh sezonah vzpostavil z uspehi na tekmovanjih Red Bull Station in Red Bull Fragments.

Clemens Millauer

23-letni Avstrijec deska pod okriljem evropske ekipe Burton Snowboards, se udeležuje tekmovanj na svetovnem nivoju in snema kratke video izseke.

Žiga Rakovec

Več: www.redbull.com

Foto: Chris Wellhausen