Kako živi Anže Kopitar v Ameriki?

Kako živi Anže Kopitar v Ameriki? (foto: Iz revije Nova) Iz revije Nova
23. 2. 2016

Anže Kopitar je januarja podpisal pogodbo z ekipo Los Angeles Kings, v vrednosti 80 milijonov ameriških dolarjev. Kljub veliki vsoti pa zvezdnik živi precej umirjeno in skromno življenje na drugi strani Atlantika.

O našem hokejistu sicer vsi, ki so ga kdaj spoznali, govorijo le v superlativih. Kljub slavi naj bi tako ostal povsem preprost, spontan, nezahteven in spoštljiv. Z ženo Ines sta pred desetimi meseci postala starša deklici Neži. Kot je za revijo Nova povedala televizijska voditeljica Nuša Lesar, ki je Anžeta obiskala v Ameriki, se je hokejist v zadnjem času prelevil v super očka, ki nima težav niti z menjavanjem plenic.

Anže Kopitar je postal očka pred enajstimi meseci

Svoje življenje je že zdavnaj podredil hokeju in prav tako tudi njegova družina, kar pa zahteva tudi svoj davek. Težav s paparaci sicer nima, saj živi povsem vsakdanje življenje, ki medijev niti ne zanima, vendar pa se ne zgodi redko, da ga na cesti ustavijo povsem navadni ljudje in ga prosijo za fotografijo ali avtogram.

Anže Kopitar ceni svojo zasebnost

Tudi z novinarji se Anže Kopitar odlično razume in nima težav tako z intervjuji kot različnimi reportažami, vendar vrata njegovega doma za kamere ostajajo zapahnjena. Njihov dom je namreč prostor, kjer se lahko v miru družijo in uživajo v bližini drug drugega, daleč stran od novinarjev in bliskavic. Anže in Ines sta sicer pred letom dni kupila luksuzni hiši v soseski Manhattan Beach, ki so ju sicer podrli in zdaj na njunem mestu še gradita novo gnezdo za mlado družinico.

Kako ga vidi dopisnica iz ZDA Tadeja Lampret

Z Anžetom pa se je že večkrat srečala tudi POP TV-jeva dopisnica iz ZDA Tadeja Lampret, ki meni, da je zelo profesionalen in osredotočen človek. Kot sogovornik naj bi bil zelo prijeten in premišljen, kljub slavi in denarju pa je ostal trdno na tleh. Predvsem ceni to, da si kljub številnim obveznostim, ki jih ima do ameriških medijev, vzame tudi čas za navijače v domovini. Tadeja si je tekme 'kraljev' ogledala tudi v živo, saj je po njenem mnenju to pravo doživetje.

"Tudi vzdušje v dvorani je večinoma izjemno, pa čeprav Američani vsak športni dogodek spremenijo v piknik ter na tribunah tudi jedo, pijejo pivo. Všeč mi je, da nikoli ne pride do sporov ali celo pretepov med navijači, tega enostavno ne poznajo," je ameriške navijače pohvalila dopisnica. Tudi v garderobah vlada povsem sproščeno vzdušje pred tekmo, saj se igralci sproščajo na različne načine, tudi z igranjem nogometa.

Kopitarja imajo navijači zelo radi

Na finalih Stanleyjevega pokala je največ navijačev nosilo prav njegov dres s številko 11. "Navdušuje jih tudi njegova zgodba o uspehu in preboju iz majhne slovenske vasice na vrh lige NHL," je Tadeja razložila pravi hokejski fenomen.

Anže Kopitar je zgodba o uspehu

Anže je sicer v Los Angelesu precej znan, vendar pa hokejisti tam niso takšne zvezde, da bi jih motili pri vsakdanjiku.

"Če bi igral v New Yorku, kjer sta medijska izpostavljenost in trg največja, bi bil še bolj prepoznaven, toda mislim, da Kopitarja to ne zanima preveč. Mi je pa tudi v New Yorku veliko ljudi, ko so slišali, da sem iz Slovenije, takoj reklo:" Aha, Slovenija, Kopitar."

Newyorčani imajo nanj sicer grenke spomine, ker so Kralji domačim 'rangerjem' izmaknili Stanleyjev pokal," še dodaja Tadeja Lampret.

Teskt: Zoja Ahlin

Še več podobnih zgodb najdete na Govori.se