Kako preživeti konec tedna?

Kako preživeti konec tedna? (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
14. 6. 2012

Prihaja vročina, zato si rekreacijo privoščite v zgodnejših jutranjih urah ali ob poznem večeru, po možnosti pa se raje odpravite v kakšen višje ležeči predel Slovenije, kjer so temperature zraka znosnejše, vlaga pa zmernejša.

Srečanje ljubiteljev slovenskih gora

Ta vikend se lahko odpravite v Kranjsko Goro in Mojstrano, na srečanje množice ljubiteljev slovenskih gora. Dogajalo se bo ves dan, izbira pa bo pestra. Začeli bodo dopoldne, in sicer s predstavitvijo planinske opreme, njene uporabe in svetovanjem planincem, z ogledi Planinskega muzeja, s tekmovanjem v planinskih veščinah in planinskimi pustolovščinami, organizirali pa bodo tudi izlet na bližnje in lažje dostopne ter zanimive cilje. Popoldne bo pod smučiščem prikaz vaje reševanja z žičnice, iskanje z reševalnimi psi in reševanje z uporabo helikopterja.

Informacije: www.pzs.si.

Spining maraton v Solkanu

16. junija bo zanimivo vroče in hkrati prijetno sveže tudi na Spinning maratonu v Solkanu. Za naravno hlajenje bo poskrbela reka Soča, saj boste pedala sobnega kolesa vrteli na strehi Kajak centra ob reki, za primerno vroče razpoloženje pa bo šest ur skrbelo šest inštruktorjev. Seveda ob odlični in ritmični glasbi ter ob dodatnih možnostih za spuščanje s kanuji, kajaki ali rafti.

Informacije: www.zdravogibanje.si.

Kaj pa boste (med drugim) lahko počeli čez teden dni?

Olimpijski tek v Kopru

 Prihodnjo soboto, 23. junija, se boste lahko spoznali s slovenskimi olimpijci in se jim v Kopru pridružili na Olimpijskem teku. Začetek bo na novem stadionu na Bonifiki, ob 19. uri, dolžina proge pa bo osem kilometrov za odrasle in nekaj sto metrov za otroke.

Informacije: www.olympic.si/olimpijskitek.

Z biciklon kre Müre

Za zanimiv kolesarski skok v poletje bodo poskrbeli v Pomurju. Z biciklon kre Müre se boste 25. junija s turistično hitrostjo zapeljali iz Zdravilišča Radenci med 9. in 12. uro, na predlaganih poteh pa bo več postankov, kjer vas bodo čakali s pogostitvami in ogledi. Na voljo bodo trase v dolžinah 18, 33 in 47 kilometrov.

Informacije: www.zdravilisce-radenci.si.