Kako spodbuditi ljubezen do športa že pri majhnih otrocih?

14. 12. 2021

Otrok, ki bo že v zgodnjem otroštvu povezan s športom, bo z večjo verjetnostjo poskrbel, da bo ta tudi del njegovega odraslega življenja. 

Slika 1/3

KAKO V OTROKU VZBUDITI LJUBEZEN DO GIBANJA?

Rešitev, da bodo vaši otroci oboževali šport, je v zabavi. Tako kot odrasli, se bodo tudi otroci težko navdušili nad nečem, v čemer ne uživajo. Če boste šport prikazali kot zabavo in igro, si bodo verjetno želeli še več, kar jim daje prostor in čas za urjenje njihovih spretnosti. 

Vsak otrok je edinstven - nekateri so nad športnimi aktivnostmi bolj navdušeni, drugi manj zato je še pomembneje, da starši najdejo športe, ki bodo njihovemu otroku pisani na kožo. Ne sme se čutiti, da je ukvarjanje s športom obveznost.

Z odraščanjem bodo nekateri navdušeni nad skupinskimi športi in tekmovanji, drugi pa bodo imeli raje izlete, tek in druge individualne športe. Ne silite otroka v točno določeno aktivnost - dovolite mu, da se odloči sam. 

Prej kot se bo otrok začel gibati, prej bo deležen pozitivnih posledic in obstaja večja verjetnost, da bo z leti svoje sposobnosti nadgrajeval.

Profimedia

Preverite tudi Praznični izziv: kratke vaje, ki jih naredite na božič in novo leto! ali pa Kako pripraviti zimsko limonado? (RECEPT)

Vir: Healthline