Dirka »Tour of Croatia« v LifeClass Termah Sveti Martin

Delček poti profesionalnih kolesarjev so v okolici LifeClass Term Sveti Martin še pred samo tekmo na kolesarski avanturi raziskali tudi rekreativni kolesarji (foto: LifeClass Terme Sveti Martin) LifeClass Terme Sveti Martin
7. 5. 2015

Hrvaško je pred kratkim zajel pravi kolesarski bum, saj se je odvila dirka »Tour of Croatia«. Gre namreč za eno največjih letošnjih športno-turističnih dogodkov pri naših sosedih. Tekma »Tour of Croatia« je kolesarje popeljala po 900 kilometrov dolgi poti, ki se je vila ob Jadranski obali ter po notranjosti Hrvaške.

Dirka je potekala v petih etapah. Prva se je odvila med Makarsko in Splitom, druga med Šibenikom in Zadarjem, tretja med NP Plitvice in Učko, četrta med Pulo in Umagom, zadnja, peta etapa, pa je začela dirko v medžimurskih Termah z licenco Adria Bike Hotels, v LifeClass Termah Sveti Martin. 160 kolesarjev se je podalo na 177 km dolgo pot preko Svetega Martina na Muri, Čakovca in Preloga proti zagrebškemu Trgu svetega Marka.

Delček poti profesionalnih kolesarjev so v okolici LifeClass Term Sveti Martin lahko še pred samo tekmo na kolesarski avanturi raziskali tudi rekreativni kolesarji. Kar 55 se jih je podalo skozi hrvaški cvetlični vrt, med gozdove, vinograde, sadovnjake, njive in potoke do mesta Prelog in nazaj. Aktivno preživljanje prostega časa so organizatorji začinili s prijetnim druženjem in okrepčilom na postojankah. Udeleženci turistične ekipe »Tour of Croatia« so prišli dobro pripravljeni, sicer pa za kolesarje z vso opremo poskrbijo tudi v medžimurskih termah.