Imamo jo! Prvo olimpijsko medaljo! Prvo kolesarsko! Neverjetni Tadej Pogačar bronasti!

Imamo jo! Prvo olimpijsko medaljo! Prvo kolesarsko! Neverjetni Tadej Pogačar bronasti! (foto: profimedia) profimedia
24. 7. 2021

Ekvadorec Richard Carapaz je v solo finišu postal olimpijski prvak v cestni vožnji za kolesarje. Tadej Pogačar pa je za Woutom van Aertom prišprintal do bronaste medalje!

Tadej Pogačar je manj kot teden dni po osvojenem drugem naslovu Dirke po Sloveniji osvojil še bronasto medaljo na olimpijskih igrah v Tokiu. Veliko delo je med dirko naredil Jan Tratnik, ki je več kot 160 km od cilja vlekel peloton in pomagal Pogačarju in seveda Rogliču ter topil prednost ubežne skupine.

 

Ob jezeru Jamanaka se je nabrala vodilna skupina 13 kolesarjev. Na zadnjem prelazu Kogasaka sta nepazljivost ostalih, ki so gledali le Slovenca in Belgijca, napadla Američan McNulty in Ekvadorec Richard Carapaz.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Slovenia Olympic Team (@sloveniaolympicteam)

A pustimo dirko. Imamo prvo slovensko medaljo v Tokiu in prvo kolesarsko medaljo v zgodovini Sloveniji. Zares neverjetno. In imamo neverjetnega 22-letnika, Tadeja Pogačarja, ki ni samo bronasti olimpijec ampak tudi najboljši kolesar na svetu.

"Noro. Težko opišem, kakšna čustva imam v sebi. Brez besed. Neverjetno. Danes sem dal res vse od sebe, nima veze, medalja je medalja. Nekaj neverjetnega. To je bila ena težjih dirk, ki sem jih vozil. Popolnoma drugačen način dirkanja. Bilo je zares težko, da sem ostal zraven, ampak sem dal vse od sebe in prišel do medalje," je za RTV Slovenija povedal Tadej Pogačar, ki je priznal, da je imel v mislih zlato medaljo, a je proti koncu videl, da je Carapaz premočen, zato je navdušen tudi nad bronasto.