Mama Marjeta je Tadeju prinesla dež, zmago in stopničke. Roglič zmagovalec Vuelte!

Mama Marjeta je Tadeju prinesla dež, zmago in stopničke. Roglič zmagovalec Vuelte! (foto: Profimedia) Profimedia
14. 9. 2019

20-letni Tadej Pogačar je z neverjetnim solo pobegom z zmagovalnega odra seštevka Vuelte izrinil velikega Nairo Quintana, ki zdaj za Slovencem na tretjem mestu zaostaja 49 sekund. Razmere so bile Tadeju pisane na kožo, saj je že večkrat dejal, da mu ustrezajo nižje temperature in dež. 

"Tadeju sem rekla, da mu bom prinesal dež," je presrečna sredi etape slovenskim novinarjem rekla mama Metka, ki je skupaj z možem pripotovala v Španijo, da še v živo vidita zmagovalnega sina na eni največjih kolesarskih dirk na svetu. Kolesar iz Klanca pri Komendi je iz skupine s favoriti napadel štiri kilometre pod vrhom najtežjega vzpona dneva na 1.910 m visoki Peno Negro, nato pa si hitro privozil minuto naskoka.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

‪That VICTORY feeling! @tadejpogacar 🥇‬ · ‪#UAETeamEmirates #RideTogether #YearOfTolerance‬ #LaVuelta19 📸: @bettiniphoto

A post shared by UAE Team Emirates🇦🇪 (@uae_team_emirates) on

Jutri lahko nazdravimo eni največjih zmag Slovencev 

Primož Roglič pa je gladko ubranil rdečo majico, tako da že lahko hladi šampanjec za zgodovinsko nedeljsko slavje v Madridu. V skupnem seštevku ima Roglič pred zadnjo nedeljsko etapo od Fuenlabrade do Madrida (106,6 km) dve minuti in 33 sekund naskoka pred Valverdejem. 29-letniku lahko zgodovinsko zmago na 74. Dirki po Španiji prepreči le še višja sila oziroma nepredviden dogodek. Tretji je Pogačar.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

👏A very strong performance by our team today. ✅Roglic claims a second place and keeps the red jersey! #lavuelta19 #lavuelta #tjv #ridebianchi #everydayriding #primozroglic

A post shared by Team Jumbo-Visma cycling (@jumbovisma_road) on