Nov vrhunski dogodek v kolesarskem koledarju in posebno doživetje Vršiča!

Nov vrhunski dogodek v kolesarskem koledarju in posebno doživetje Vršiča! (foto: Žiga Židan) Žiga Židan
12. 5. 2014 Promocijsko sporočilo

V letu 2014 bo kolesarski koledar obogatil nov športni dogodek: Alpe-Adria-Bikefestival! Gre za prireditev, katero so 'postavili na noge' trije partnerji – Koroška, Italija in Slovenija. Festivala bodo zaznamovali dvodnevni razburljivi 'Trial show', tekmovanje za otroke, kolesarski trg in razni koncerti.

»Srce« kolesarskega festivala sta dva vrhunska maratona.

V soboto, 21. junija 2014, maraton z gorskimi kolesi, iz Beljaka (Avstrija) preko Jepce v Kranjsko Goro in mimo Rateč na Trbiž (Italija). Cilj bo v Beljaku v Avstriji.

V nedeljo, 22. junija 2014, bo v Beljaku štart za enega najlepših cestnih maratonov na svetu: Alpe-Adria Giro. Proga vodi na Trbiž, preko Predila v Bovec, skozi dolino Soče čez prelaz Vršič in se spusti v Kranjsko Goro, mimo Rateč nazaj na Trbiž in vrnitev na cilj v Beljaku.

Organizatorji 'Alpe-Adria-Gira' so se povezali z organizatorji 'Juriša na Vršič' in zmagovalec/ka z najboljšim skupnim časom obeh tekmovanj v vsaki starostni kategoriji bo kralj/kraljica Vršiča 2014.

Alpe-Adria-Bikefestival!

V času kolesarskih tekmovanj pa še posebej vabljeni v Kranjsko Goro in na Vršič. Te dni bo tukaj pestro, saj v soboto organizatorji pripravljajo pester program s koncerti na prostem in prav poseben kolesarski 'Trial show'. Akrobati na kolesih bodo preizkusili svoje spretnosti na posebej za ta dogodek postavljenem poligonu.

V nedeljo obiskovalce vabi gorski prelaz Vršič. To bo Dan na Vršiču brez avtomobila. Vabljeni pohodniki in kolesarji, da se podate na Vršič, kjer bo poskrbljeno za dobro kolesarsko - planinsko vzdušje. Pridite na Vršič vzpodbujat kolesarje.

V jutranjih urah bo organiziran tudi avtobusni prevoz na Vršič.

Več na www.kranjska-gora.si in www.alpe-adria-bikefestival.com.

Foto: Žiga Židan