Robert Kranjec se je s kolesom podal na kar 364 kilometrov dolgo pot – z Goričkega v Piran

Robert Kranjec se je s kolesom podal na kar 364 kilometrov dolgo pot – z Goričkega v Piran (foto: Instagram Robert Kranjec) Instagram Robert Kranjec
14. 7. 2020

Robert Kranjec, nekdanji slovenski smučarski skakalec in svetovni prvak, se je s kolesom podal na pot čez Slovenijoiz Goričkega v Piran. Robert Kranjec je v kolesarjenju našel svojo novo športno ljubezen.

Vsak dan na kolesu preživi vsaj dve uri – sam, s prijatelji ali s svojo družino.

Nedavno se je podal na kar 364 kilometrov dolgo pot čez čudovito Slovenijo. Pot so skupaj s še devetimi kolesarji začeli v Hodošu in zaključili v Piranu. 

»Do te odločitve je prišlo čisto spontano. Sosed Beno me je povabil, da se jim pridružim. Sami so ta podvig načrtovali že dlje časa. In sem se odločil, da grem. V približno 13 urah smo prevozili 367 kilometrov,« je povedal Robert Kranjec, ki ga je najbolj navdušila lepo ohranjena cesta v Prekmurju, najbolj nepozaben vtis pa je nanj naredil cilj v Piranu, ki so ga ekipno dosegli prav vsi kolesarji v skupini. 

Instagram Robert Kranjec

Pot se mu kljub dolgi razdalji ni zdela zahtevna.

»Nisem pomislil, da bi odnehal, celo razmišljal sem, zakaj se na to pot nisem podal že prej. Kolesarstvo je dejansko moja nova ljubezen, poleg žene in hčerke seveda,« je še povedal Robert Kranjec, ki vsem nadobudnežem, ki bi se želeli s kolesom podati na pot čez Slovenijo, svetuje, da se poti lotijo počasi in z užitkom.

Robert se sicer že konec tega leta podaja na tekmovanje na Hrvaškem ISTRA 300.

Robert Kranjec, nekdanji smučarski skakalec, zdaj pa 'krojač' smučarskih dresov, se je kolesarjenju po Sloveniji pridružil sosedu Brunu in njegovi skupini prijateljev.

Poglejte si tudi:
In preverite še: