Rogliču etapa in skupna zmaga v Franciji (3 dnevi - 3-krat stopničke in 2-krat etapna zmaga)

Rogliču etapa in skupna zmaga v Franciji (3 dnevi - 3-krat stopničke in 2-krat etapna zmaga) (foto: Instagram) Instagram
9. 8. 2020

 Slovenski zvezdnik Primož Roglič je zmagovalec kolesarske dirke Tour de l'Ain v Franciji. Trietapno dirko je član Jumbo Visme končal tudi z etapno zmago, ko je na vzponu na Grand Colombier ob koncu ugnal Kolumbijca Egana Bernala in Naira Quintano. Takšen vrstni red je bil tudi v skupnem seštevku.

V nedeljski etapi, ki se je začela v Saint-Vulbasu, končala pa po 144,5 kilometra z vzponom na Grand Colombier, je Roglič ob koncu brez posebnih težav za štiri sekunde ugnal Bernala, ki je v cilju v šotoru športno priznal poraz.

Quintana je zaostal šest sekund, sledili pa so še Francoz Guillaume Martin, Avstralec Richie Porte ter Rogličeva sotekmovalca, Nizozemec Steven Kruijswijk in Novozelandec George Bennett.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Victoire et maillot jaune pour @primozroglic de @jumbovisma_road sur la 2ème étape du Tour de l'Ain ⚡ . #TOURDELAIN #TDA

A post shared by Tour de l'Ain (@tourdelain_cycliste) on

"Težak dan in težka dirka z ostrim tempom na vseh vzponih. Naša ekipa je opravila odlično delo in sam sem uspešno dokončal delo," je po 38. (za 3. etapo) in 39. (za skupno) zmagi kariere povedal sproščeni Roglič.

Že v sredo se začenja dirka Kriterija Dauphine, ki je letos zaradi pandemije skrajšan na pet dni, zato pa se prav vse etape zaključijo s ciljnimi vzponi. A pravi odgovor, kdo je najboljši kolesar in ekipa na svetu, bo dala francoska pentlja, ki se z velikim štartom začenja 29. avgusta v Nici, zaključi pa 20. septembra v Parizu.

Primožu Rogliču je med prvimi čestital slovenski biatlonski as Jakov Fak.

SLO Power 🇸🇮🏆 Kakšen nastop, čelado dol 💪 3 days, 3x podium & 2x stage winner 🎯 Overall winner of Tour de l'Ain 🇫🇷 Čestitam Primož Roglič & Team Jumbo-Visma Cycling 👌

Objavil/a Jakov Fak dne Nedelja, 09. avgust 2020