S kolesom čez Nockberge: doživetje gora in jezer

4. 6. 2018 Promocijsko sporočilo

Mreža 750 kilometrov poti, edinstvenih gorskokolesarskih stez, ki vodijo z vrhov do temnozelene jezerske obale, spokojna alpska pokrajina in nastajajoča proga Flow Trail, ki bo ponujala skoraj 16 kilometrov zabavnega spusta. Tu pridejo na svoj račun tudi najbolj izkušeni gorski kolesarji, saj v regiji Bad Kleinkirchheim točno vedo, kako s ponudbo nock/bike postreči nepozabna gorskokolesarska doživetja.

Zopet pravi sončni trenutek: pravkar sem se z gorskim kolesom povzpel na travnato zelen vrh v gorovju Nockberge in že drvim navzdol po fantastično urejenih gorskokolesarskih poteh. Ves čas se mi odpirajo razgledi na sončno južno stran Alp. Veselo pričakovanje narašča z vsakim kilometrom, kajti na cilju že čaka toplo jezero Brennsee, ki se lahko pohvali s kakovostjo pitne vode. Kakšen zaključek, kakšen dan.

V spokojnem alpskem svetu gorovja Nockberge se uresničijo kolesarske sanje

Gorski kolesarji lahko doživite zelene planinske travnike in rahlo hribovito gorsko pokrajino v gorovju Nockberge v okolici Bad Kleinkirchheima na skupaj 750 kilometrih povezanih in odlično označenih kolesarskih poti. Izzivalne gorske poti s strmimi vzponi, pet napetih spustov po urejenih gorskokolesarskih stezah ali pa prijetno kolesarjenje skozi tradicionalne gorske vasice in svetle gozdove zagotavljajo resnične sončne trenutke.

Za osvajalce vrhov nudimo paket »The Nock Five«. Pri tem se boste z usposobljenim gorskokolesarskim vodnikom v samo štirih dneh povzpeli na pet najlepših vrhov gorovja Nockberge.

Na »Panoramski turi« pa boste uživali nepozabne razglede v daljavo, na južne gore in jezera. V strokovnem središču nock/bike športne šole Krainer v kraju Feld am See (Obernšec) usposobljeni vodniki že več kot 20 let aktivnim gostom nudijo vrhunsko svetovanje.

Poleg izposoje električnih koles za tiste, ki so radi v koraku s časom, in klasičnih koles so gostom dnevno na voljo vodene gorskokolesarske ture v skupinah različnih težavnostnih stopenj. Lahko se udeležite strokovnega tečaja tehnik vožnje ali pa povsem udobne začetniške ture, namenjene spoznavanju tovrstnega športa. Storitve, kot so izposoja in servis koles ter prevoz poškodovanih, samoumevno spadajo zraven.

Certificirani kolesarski hoteli prav tako izpolnijo vsako željo. Neposredno ob jezeru Brennsee lahko na ta način ob zadnjih sončnih žarkih sijoče zaključite čudovite poletne dneve. Tovrstne sončne trenutke najdete lev regiji Bad Kleinkirchheim.

 

Začetek gradnje najdaljše gorskokolesarske poti Flow Country Trail v Evropi

Ta pot bo nedvomno povečala srčni utrip gorskih kolesarjev. V začetku maja bodo začeli graditi najdaljšo gorskokolesarsko pot, t.i. Flow Country Trail, v Evropi. 15,9 kilometrov poti, ki vodi po veličastni naravni kulisi gorovja Nockberge, z vso dovršenostjo in različnimi težavnostnimi stopnjami pričakuje gorske kolesarje. Vstop na stezo se nahaja v osrčju spokojne alpske krajine gorovja Nockberge na nadmorski višini 2.055 m, pri zgornji postaji gondole Kaiserburgbahn. Spustili se boste 970 višinskih metrov navzdol po pobočju s približno 8-odstotnim naklonom, pri čemer boste premagovali valove, ovire, manjše prelomnice in posamezne strme zavoje.

Počivališča ob stezi vabijo na nepozabne počitke z razgledi na južni svet Alp. Edinstvena posebnost te poti je kombinacija gora in jezera: preko zahtevnih gorskokolesarskih stez vodi ena od možnosti v lounge bar za kolesarje na obali jezera Brennsee. Poleg tega v Bad Kleinkirchheimu gradijo približno 1.000 kvadratnih metrov velik vadbeni poligon in poligon z grbinami, v kraju Feld am See (Obernšec) pa okoli 2.000 kvadratnih metrov velik kolesarski poligon za učenje tehnik. Za sproščujoč vzpon, ki ponuja lepe razglede, poskrbijo žičnice smučišča Bad Kleinkirchheim. Stroški investicije znašajo okoli 1 milijona evrov, progo bodo uradno odprli poleti 2019.

 

Edinstvena kombinacija term, gora in jezer

Medtem ko v kraju Feld am See (Obernšec) slikovito jezero Brennsee privablja na sproščujoče kopanje, se lahko v Bad Kleinkirchheimu potopite v kar dva najmodernejša termalna svetova. Terme Römerbad in nove družinske terme in zdravilišče St. Kathrein obljubljajo prave trenutke dobrega počutja.

Oaza užitkov v termah Römerbad se razprostira na 12.000 kvadratnih metrih. Razvajali se boste v 13 tematskih savnah, široki ponudbi masaž in lepotnih tretmajev ter več termalnih bazenih, razporejenih na treh nivojih. Velika panoramska okna ponujajo sončne razglede na gorovje Nockberge, ki ste ga le pred nekaj urami odkrivali s kolesom.

V družinskih termah in zdravilišču St. Kathrein, ki so jih odprli leta 2017, boste na 1.200 kvadratnih metrih površine vstopili v največji vodni svet med vsemi koroškimi termami. Tu se boste lahko v vsakem kotičku povsem sprostili in mirno uživali, naj bo to v borovi sobi za počitek ali v eni od savn, v kateri se blagodejno sproščajo regionalna zelišča. Sončni trenutki, z vonjem po planinskih travnikih, borovcih in še veliko več.

Alpsko-jadranska kulinarika pri gostoljubnih gostiteljih

Med turo ali po njej vsekakor priporočamo, da zavijete v eno od regionalnih gostišč ali planinskih koč. Krepka hrana povsem v slogu avstrijskokoroške alpsko-jadranske kuhinje poskrbi za počitek, pri katerem boste resnično uživali. Regionalne specialitete je zaznamoval vpliv treh dežel, Avstrije, Italije in Slovenije. Blag sredozemski pridih se tukaj spoji s tradicionalno koroško kulinariko; s to mojstrsko kombinacijo zagotavljamo trenutke, polne užitkov. Na koncu pa nikakor ne sme manjkati šilce cemprinovega žganja, ki predstavlja regionalno specialiteto.

 

Brezmejno lepe ture z dirkalnim kolesom

Za tiste, ki se rajši zavihtite na dirkalno kolo, pa je v gorovju Nockberge na voljo preko 20 prog kot tudi edinstvena gorska cesta Nockalmstraße z 52 serpentinami. Zagotavljamo brezmejne sončne trenutke tako navkreber kot navzdol, in spomine, ki ostanejo.

 

Informacije & rezervacije:

BRM Bad Kleinkirchheim Region Marketing GmbH
Dorfstraße 30
9546 Bad Kleinkirchheim | Avstrija
Tel.: +43 (0) 4240 8212
info@badkleinkirchheim.at | www.badkleinkirchheim.com