Super zvezdnik Pogačar zmagal enodnevno klasiko Liège−Bastogne−Liège. »Živim kolesarske sanje!«

Super zvezdnik Pogačar zmagal enodnevno klasiko Liège−Bastogne−Liège. »Živim kolesarske sanje!« (foto: Instagram UAE) Instagram UAE
25. 4. 2021

"Sem brez besed. Res imam rad to dirko. Da sem zmagal proti takšnim kolesarjem. Vedel sem, da bo Alaphilippe močan in sem mu sledil. Na koncu sem imel srečo, da sem ga prehitel, ker sem prihajal. Živim kolesarske sanje," je takoj po dirki povedal 22-letni Slovenec Tadej Pogačar, ki je z zmago na Liège−Bastogne−Liège dosegel že 23. zmago v karieri in prvo na enodnevni dirki.

"Da, malce maščevanja za sredo, ker nismo smeli štartati na Valonski puščici. Imamo res dobro ekipo za Ardene, imeli smo lanskega zmagovalca Hirschija. Danes smo se dobro pokazali in odrezali," je bil po 260 kilometrih še vedno zelo zgovoren Tadej. Lani je na tej dirki slavil Primož Roglič, ki je v sprintu prav tako ugnal Francoza Alaphilippa.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by UAE Team Emirates🇦🇪 (@uae_team_emirates)

Sprint je Pogačar začel z najugodnejšega izhodišča - zadnjega, petega in še takoj za Alaphilippom. Ko se je svetovni prvak prebijal mimo Woodsa, Gauduja in Valverdeja, je po Francozovi desni strani švignil mladi Slovenec, ki je imel na ciljni črti pol kolesa prednosti.

Matej Mohorič je lanskemu četrtemu mestu letos dodal še eno vrhunsko uvrstitev - tokrat je bil kolesar Bahrain Victoriousa deseti. Primož Roglič je bil trinajsti.