Tadej Pogačar in Mark Cavendish, zvezdnika letošnjega Toura, po nogometno zamenjala majici

Tadej Pogačar in Mark Cavendish, zvezdnika letošnjega Toura, po nogometno zamenjala majici (foto: profimedia) profimedia
10. 7. 2021

Tadej Pogačar, 22-letni lanski zmagovale Dirke po Franciji, ki trenutno v rumeni majici drvi proti svoji drugi zmagi na dirki vseh dirk, je sicer kar 14 let mlajši od Marka Cavendisha, najboljšega šprinerja dirke, a očitno se športnika med seboj zelo cenita. Z nasmehom in spoštovanjem sta si po 13. etapi po nogometno zamenjala rumeno in zelo majico.  

Britanec Mark Cavendish je z zmago na 13. etapi Dirke po Franciji na večni lestvici ujela belgijsko legendo Eddyja Merckxa, ki je kar petkrat osvojil Tour. A legendarni kolesar se zaveda, da bo mladi Slovenec počasi postal prava legenda svetovnega kolesarstva.

Po zamenjavi majic je povedal, da ko bo Pogačar osvojil že svoj 10. Tour, bo on lahko vsem povedal, da ima njegovo rumeno majico.

Sicer pa je veliki Merckx navdušen nad Tadejem Pogačarjem, saj pravi, da je dober praktično povsod, ter da lahko osvoji delo več Tourov kot jih je sam.

Preberite še: Tadej Pogačar ljubi kolesarko Urško, ki bo morda drugo leto osvojila prvi ženski Tour de France