Tadej Pogačar je kralj in nori zmagovalec Dirke po Franciji! Grozno razočaranje Primoža Rogliča

Tadej Pogačar je kralj in nori zmagovalec Dirke po Franciji! Grozno razočaranje Primoža Rogliča (foto: profimedia) profimedia
19. 9. 2020

Tadej Pogačar je bil danes v popolnoma svojem svetu. V svetu supermanov. Od starta do konca je šel kot v transu. Nihče ni verjel, da lahko Tadej premaga Primoža Rogliča, ki je večji del dirke preživel v rumenem, a ga je in to za minuto in pol. Noro, neverjetno!

»Ne vem, kaj naj rečem. Ne vem, kdaj bom dojel. Res sem ponosen na ekipo, sanjali smo o rumeni majici in zdaj jo imamo. Poznal sem vse, poznal sem vse kotičke, ovinke, kje pospeševati, vse sem vedel, res so me dobro pripravili. Danes sem res dal vse od sebe. Šel sem na polno, tudi na klanec od dna do vrha. Moje sanje so bile le, da pridem na Dirko po Franciji in zdaj sem zmagovalec, to je neverjetno,« je takoj po dirki povedal Tadej, ki bo v ponedeljek praznoval šele 22 rojstni dan.

Neverjetni Tadej

Slovenski kolesar Tadej Pogačar je veliki zmagovalec dirke po Franciji, potem ko je na kronometru nadoknadil 57 sekund proti rojaku Primožu Rogliču, ki je zagotovo eden največjih poražencev Dirke, čeprav je bil skoraj tri tedne njen junak in kralj. Enaindvajsetletni Pogačar je s prepričljivo etapno zmago, tretjo na letošnjem Touru, spisal tudi eno največjih športnih zgodb v Sloveniji.

profimedia


 Slovenija ima zmagovalca dirke po Franciji. A to je v nasprotju s pričakovanju pred zadnjim kronometrom postal Tadej Pogačar, ki je postal drugi najmlajši zmagovalec dirke po Franciji. Primož Roglič je po petem mestu na kronometru zdrsnil na skupno drugo mesto.

Primož je kljub porazu športno čestital Tadeju in prijazno odgovarjal na novinarska vprašanja. Popoln prikaz športnega vedenja v najtežjih trenutkih njegove kariere.

Tadej bo tako domov odnesel rumeno, pikčasto in belo majico. Neverjetno!