Urška Žigart, dekle Tadeja Pogačarja, je v Valenciji osvojila prvo zmago v mednarodni konkurenci in sploh prvo v cestni vožnji

Urška Žigart, dekle Tadeja Pogačarja, je v Valenciji osvojila prvo zmago v mednarodni konkurenci in sploh prvo v cestni vožnji (foto: Instagram) Instagram
9. 5. 2021

Po neverjetnem samostojnem pobegu v zadnji, 4. etapi kolesarske Dirke po Valencii je Urška Žigart, dolgoletne dekle najboljšega kolesarja na svetu Tadeja Pogačarja, dosegla uspeh kariere, ter zmagala etapo. Navdušila tudi svojo avstralsko ekipo Bike Exchange.

Urška Žigart je osvojila prvo zmago v mednarodni konkurenci, sploh prvo v cestni vožnji, skupno šele drugo v sicer kratki karieri.

To je prva zmaga 24-letnice iz Slovenske Bistrice za ekipo Bike Exchange, avstralsko zasedbo svetovne serije! Skupno šele druga zmaga med članicami, pri čemer je Urška Žigart lani v kronometru na Pokljuko osvojila naslov državne prvakinje v konkurenci vsega petih kolesark.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Team BikeExchange (@greenedgecycling)

"Od osem do šest kilometrov pred ciljem je prednost izredno hitro kopnela, saj se je glavnina pripravljala na šprint, in takrat sem mislila, da mi ne bo uspelo, saj sem se borila še z vetrom v prsa. A mi je športni direktor v radio vpil, da naj pritiskam in grem do konca. Na koncu mi je za las uspelo," je v uradnem intervjuju po koncu dirke povedala Urška, ki je začela kolesariti relativno pozno, potem, ko jo je kar mama, “vpisala” v žensko kolesarsko ekipo Ale BTC Ljubljana.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Team BikeExchange (@greenedgecycling)

Skupno je v Valencii slavila zvezda ženskega kolesarstva Nizozemka  Annemiek van Vleuten, v skupnem seštevku je do visokega 7. mesta prišla Špela Kern (Massi Tactic), ki je bila že v odločilni uvodni etapi izvrstna šesta.

"Danes smo vedele, da se kaj dosti v skupnem seštevku ne bo dalo spremeniti. Zato smo se odločile, da poskusimo z napadi in naredimo etapo težko. Poskusila sem že prej z napadom, a se ni izšlo. Drugič pa so me spustile naprej, potem ko se je glavnina umirila po prvem spustu," je dejala Žigartova po zadnji etapi.