Košarkarji KK Union Olimpija pripravili koledar

Košarkarji KK Union Olimpija pripravili koledar (foto: Aleš Fevžar, Dejan Nikolič, Alex Štokelj) Aleš Fevžar, Dejan Nikolič, Alex Štokelj
23. 12. 2012

Pred dnevi je izšel svojevrsten koledar KK Union Olimpija za leto 2013. Poleg prve postave enega izmed najboljših košarkarskih klubov v Evropi so na koledarju tudi slovenske lepotice. Kar je pri vsem tem najpomembnejše - denar, zbran od prodaje koledarja, bo namenjen humanitarnim organizacijam, ki se ukvarjajo z otroki.

Košarkarji KK Union Olimpija in seksi lepotice združili moči

V ljubljanskih Stožicah so se pretekli ponedeljek najprej predstavili košarkarji KK Union Olimpija, po zmagi nad Budučnostjo pa še 12 slovenskih manekenk, ki so skupaj z njimi posnele zanimiv, in kar je najpomembnejše, humanitaren koledar.

V KK Union Olimpija so bili nad idejo navdušeni in tako se je začela vsa  zgodba.

Na obeh straneh, tako na športni kot na modni, so vsi skupaj pristopili k organizaciji resnično z dobro voljo. Tudi ko je šlo kaj narobe, so to reševali z nasmehi in nekaj malega puljenja las.

»Neverjetno je, kako nam je uspelo v kratkem času, ki smo ga imeli na razpolago, narediti vse. Včasih je na fotografiranjih, ki so jih prevzeli trije odlični slovenski fotografi Alex Štokelj, Aleš Fevžer in Dejan Nikolič vladal pravi nered, a na koncu se je vse skupaj tako lepo povezalo v celoto, da smo bili po koncu vsi resnično ponosni na opravljeno delo,« je povedala nekdanja manekenka, misica in mamica kar treh malih nadobudnežev Renata Peterka, ki je po dolgih letih spet stopila pred fotoaparat in se udeležila profesionalnega fotografiranja.

Lepotice in športniki na kupu

Kar 12 prepoznavnih slovenskih manekenk se je odzvalo vabilu na fotografiranje in se za humanitarne namene odpovedalo honorarju.

Skupaj s 13 košarkarji KK Union Olimpija bodo koledar krasile Jerneja Podbevšek Zhembrovskyy, Živa Brancelj Vadnov, Sabina Remar, Jinny Ribič, Tjaša Kokalj, Alenka Košir, Renata Peterka, Sanja Grohar, Iris Mulej, Daša Podržaj, Nives Orešnik in Iryna Osypenko Nemec.

»Poseben poudarek so v KK Union Olimpija dali temu, da v koledarju nastopimo tudi manekenke, ki smo že mamice. Zame je bilo to prvo takšno fotografiranje, odkar sem zanosila, in bilo je prav prijetno. Spoznala sem nekaj novih kolegic, z nekaterimi, na primer z Renato, sva se prav simpatično ujeli in postali prijateljici, k Alenki zdaj hodim na vadbo, tako da sem zagotovo od te izkušnje odnesla samo najboljše, zraven pa me izredno veseli, ker sem s svojim delom, s svojim prispevkom lahko tudi pomagala tistim, ki so manj srečni kot, recimo, moj sin,« je po fotografiranju povedala Daša Podržaj.

Šport ima moč povezovanja

"Navadno se odzovem na humanitarne akcije in menim, da jih je v Sloveniji še premalo. To, da sem bila izbrana za soustvarjanje koledarja KK Union Olimpija, si štejem v čast. Menim, da je solidarnost vrlina, ki nam vsem lahko pomaga do lepšega življenja. Vsi bi se morali tega zavedati," nam je povedala Alenka Košir, ki ji humanitarnost ni tuja.

"O tem se doma veliko pogovarjamo. Pomembno se mi zdi, da otroci usvojijo občutek za empatijo. Pomembno je tudi, da se ljudje zavedajo, da lahko vsaka, pa čeprav se njim zdi morda majhna pomoč, nekomu pomeni zelo veliko. Šport v osnovi ima več funkcij. Prek športa se razvijamo v zdrave osebe, hkrati pa ponuja tudi zabavo in sprostitev. Šport ima veliko moč povezovanja," je še prepričana Alenka.

Nakup koledarja

Koledar KK Union Olimpija lahko zvesti navijači, oboževalci kluba in vsi, ki želite prispevati pri tem humanitarnem projektu, kupite na tekmah in v spletni trgovini KK Union Olimpija.

Utrinke s fotografiranja si lahko ogledate tudi v videu.