LaRoK - novi plesni stil, nova plesna zvrst, letošnja plesna norost

LaRoK - novi plesni stil, nova plesna zvrst, letošnja plesna norost (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
14. 2. 2011

Kje dandanes še igrajo tango, sambo, razen v posebnih klubih in prostorih, in kateri ples ne zahteva odvečnih razmišljanj o plesnih korakih. Na ta in podobna vprašanja odgovarja LaRoK, novi plesni stil, nova plesna zvrst, ki jo napoveduje Tomaž Ambrož.

Združuje tri vrste:

  • latino,
  • rokovske in
  • klasične plese. 

Od tod tudi skovanka LaRoK.

Z LaRoKom kot projektom se ukvarjata tudi študentka Akademije za ples Mateja Hočevar Prokofjev in Sabina Žabjek s katedre za družabne plese. Ideja plesnega inovatorja Tomaža Ambroža omogoča učenje veliko figur in improviziranja brez togega sledenja pravilom.

Združuje do človeka prijazno plesno znanje, s katerim se lahko pleše na vsakem plesišču, na terasi, v disku ali na slavnostnem plesu. Tomaž Ambrož je prepričan, da gre za ples do nebes!

Nekaj osnovnih korakov se je možno naučiti v pičlih štirih šolskih urah. Od najbolj elementarnih stvari, kot so trije osnovni plesni koraki, do zahtevnejših korakov in programa, ki se ga učijo mesec dni. Gre za iste figure v latinu, roku in klasiki, medtem ko ne gre zanemariti pomena druženja.

LaRoK je ples za pare ne glede na to, v kakšni kombinaciji ga izvajamo, hkrati pa gre za druženje ljudi, ki jih združuje ples in želijo preživeti prijeten večer. PŠ Urška pripravlja četico LaRoK taxi plesalcev za vse tiste, ki pridejo na ples brez partnerja. Ti pa ne bodo samo soplesalci, temveč tudi pomoč, če bo treba pokazati še kakšen korak.

Pri LaRoKu je imenitno to, da ni nobenih omejitev. Na veselo glasbo lahko plešejo vsi, mladi in manj mladi, oblečeni, kot jim ustreza.

Preden se odločite, da se boste učili LaRoK, lahko pridete v PŠ Urška na brezplačen obisk, prej pa se prijavite na www.urska.si ali www.larok.si.