Luka Dončić bo Sloveniji spet priskočil na pomoč! Poglejte, kdaj se pridruži reprezentanci

Luka Dončić bo Sloveniji spet priskočil na pomoč! Poglejte, kdaj se pridruži reprezentanci (foto: Twitter Luka Dončić) Twitter Luka Dončić
30. 5. 2022

Luka Dončić je večkrat poudaril, da se bo rad pridružil slovenski reprezentanci, če mu bo zdravje to dopuščalo. In svojo obljubo je držal. 

Fantom se bo pridružil prej, kot bi si misilli - že na treningih za kvalifikacije za svetovno prvenstvo. "Najprej nas čakajo kvalifikacije za svetovno prvenstvo, malo premora, nato pa priprave na eurobasket. Pred mano je kar napeto poletje. Kot vedno pravim, če nisem poškodovan, z veseljem igram za reprezentanco."

Slovenske košarkarje v kvalifikacijah za SP v okviru skupine C v 5. krogu že 30. junija čaka dvoboj s Hrvaško, v 6. krogu pa se bo 3. julija pomerila še s Švedsko. V skupini je poleg omenjenih še Finska, ki je s tremi zmagami in enim porazom tudi na vrhu lestvice. Slovenija ima tako kot Švedska po dve zmagi in dva poraza, Hrvaška pa eno zmago.

Nedolgo za tem Slovence čaka nastop na EP, kjer bodo igrali v skupini B skupaj z Nemčijo, Madžarsko, Litvo, BiH in Francijo. Eurobasket se bo letos začel 1. septembra. V Kölnu se bodo varovanci selektorja Aleksandra Sekulića najprej pomerili z Litvo; tekma bo 1. septembra ob 17.15.