Luka Dončić na igrišču slabo prenaša krivico, doma pa najraje počiva v pasji družbi

Luka Dončić na igrišču slabo prenaša krivico, doma pa najraje počiva v pasji družbi (foto: profimedia) profimedia
16. 4. 2021

Luka Dončić (22 let) je trenutno med petimi najboljšimi košarkarji lige NBA in brez dvoma najboljši slovenski športnik, a očitno vseeno slabo prenaša, ko mu kdaj kaj ne uspe, posebno pa ga boli, ko mu krivico delajo sodniki.

Trenutno tako Luka ni le med najboljšimi strelci lige, odličen je po statistiki podaj in skokov, ampak je na drugem mestu tudi po številu tehničnih napak.

Na prvem mestu je Dwight Howard iz Filadelfije, Luki pa so že kar dvanajstkrat sodniki pokazali, da je kaznovan s tehnično napako. V NBA velja pravilo, da igralec, ki dobi 16 tehničnih, eno tekmo sedi na klopi. Trener Dallas Mavericksov Rick Carlisle sicer na mladega Ljubljančana ni preveč jezen, saj pravi, da je pameten fant in bo 16 napako zagotovo dobil, ko bo čas, da eno tekmo počiva.

Je pa dejstvo, da je Luka v NBA tako velik zvezdnik, da ga spoštujejo tudi sodniki, ki so običajno hote ali nehote malo bolj spoštljivi in prizanesljivi z najboljšimi košarkarji lige.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic)

No Luka je sicer zelo prijazen fant, ki najbolj uživa v družbi svojega dekleta in dveh kužkov, ki jima delajo družbo v vili v Dallasu. V Ljubljani pa boste zvezdnika velikokrat srečali z Luko Rupnikom, organizatorjem igre pri košarkarskem klubu Cedevita Olimpija.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ANAMARIA (@anamariagoltes)