Luka Dončić: Poletje je bilo res dolgo! Komaj čakam na novo sezono!

Luka Dončić: Poletje je bilo res dolgo! Komaj čakam na novo sezono! (foto: Instagram) Instagram
6. 10. 2019

Nova sezona ameriške lige NBA se začne 22. oktobra in košarkarji iz vseh koncev in krajev ZDA in sveta se vračajo v stare tirnice. Tako z ekipo Dallas Mavericks že pridno trenira tudi slovenski čudežni fant Luka Dončić, ki bo ob upokojitvi velikega Dirka Nowitzkega združil moči s Kristapsom Porzingisom.

20-letni LJubljančan prvo sezono v najmočnejši košarkarski ligi na svetu končal s povprečjem 21,2 točke, 7,8 skoka in šest podaj. Luka je prepričljivo postal novinec leta, zato ni čudno, da je bil v središču pozornosti zbranih novinarjev, ki jim je takoj povedal, da se mu zdi, da novo sezono verjetno čaka še bolj nestrpno kot navijači:

"Poletje je bilo res dolgo. V preteklih letih sem bil prost le kakšen mesec. Dobro sem izkoristil prosti čas. Mislim, da se lahko še precej izboljšam. Pri metu in obrambi imam še precej rezerve. Skušal sem tudi izboljšati igro z levo roko."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

😎🤠

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic) on

Mladi Luka, ki je velik del poletja preživel na hrvaški obali, pravi, da je v mislih že pripravljen na novo sezono: » Komaj čakam, da se začne nova sezona. Porzingis je neverjeten igralec, je zelo talentiran košarkar.«

221 centimetrov Latvijec Kristaps Porzingis, ki je bil lani poškodovan, pa je končno spet v dobri formi: "Mislim, da sem 100-odstotno pripravljen za novo sezono. Še nikoli se nisem počutil tako dobro v svojem življenju.«

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The Euros

A post shared by Kristaps Porzingis (@kporzee) on

"Luka je dober človek" 

O talentiranemu slovenskem športniku je spregovoril tudi eden najbolj priljubljenih velikanov v NBA Boban Maranovič, ki bo zdaj tudi Lukov soigralec: »Zelo dobro poznam Dončića. Še predobro se spomnim finala evropskega prvenstva, ko smo izgubili proti Sloveniji. V Evropi že nekaj let velja za čudežnega dečka. Sposoben je zadeti iz nemogočih položajev v zadnji sekundi. Neverjeten talent in tudi dober človek zunaj parketa.«

Kdaj je prva tekma Dončić: Dragić?

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

what a special game! 💯 thanks all 🇸🇮 for coming!! #mislovenci ❤️

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic) on

Ljubitelji košarke so z velikim zanimanjem pozdravili razpored srečanj za novo sezono lige NBA. Slovenija bo v njej stiskala pesti kar za tri udeležence. Luki Dončiću (Dallas) in Goranu Dragiću (Miami) se je pridružil Vlatko Čančar (Denver). Največja slovenska praznika, tako v živo v ZDA kot tudi na zaslonih na sončni strani Alp, velja pričakovati 14. decembra 2019 in 28. februarja 2020. Takrat si bosta nasproti stala velika prijatelja Luka in Gogi.

L.T.

Preberite še: Spoznajte družino Eda Muriča, ki bo letos igral za KK Cedevita Olimpija. ali Kdo je Slaven Rimac, novi trener KK Cedevita Olimpija?