Marcel Hirscher ne bo več smučal in gre v športni pokoj. Ga mikajo motorji?

Marcel Hirscher ne bo več smučal in gre v športni pokoj. Ga mikajo motorji? (foto: Profimedia) Profimedia
31. 8. 2019

Kronen Zeitung, pokrovitelj avstrijske smučarske zveze, je na prvi strani svoje vikend izdaje objavil dva članka o velikem smučarju Marcelu Hirscherju, ki v novi sezoni ne bo več tekmoval. Prav nič ne špekulirajo, ampak enostavno trdijo, da gre Hirscher v športni pokoj. 

Za sredo zvečer je Hirscherjeva ekipa v Salzburgu sklicala tiskovno konferenco z naslovom Pregled, vpogled in pogled naprej, vse skupaj pa bo prenašala tudi avstrijska televizija ORF.

Zdravje in družina

Menda so Marcela prav vsi od prijateljev, družinskih članov do trenerjev poskušali prepričati naj ostane še kakšno sezono, a je bil odločen, da konča kariero, piše Kronen Zeitung. Vsi so upali, da bo našel novo motivacijo za treninge, a se 30-letnik, doma iz majhnega kraja Annaberg-Lungötz pri Salzburgu, ni dal prepričati.

Dva ključna dejavnika

  • Zdravje: Po koncu zadnje sezone je bil povsem uničen in utrujen, počutil se je praznega in brezvoljnega. Njegovo telo še nikoli ni tako trpelo.
  • Družina: Več časa želi preživeti s svojim enoletnim sinom in ženo Lauro. Že prej je s treningi in potovanji odlašal kolikor se je dalo, da je lahko preživljal čas z družino, ki mu res veliko pomeni.

Hirscher (na fotografiji leta 2010 po zmagi v Kranjski gori) ima ob osmih velikih kristalnih globusih v svojih vitrinah še ducat malih kristalnih globusov, šest za slalomski in šest za veleslalomski seštevek zadnjih sezon.

Skupno je zbral 67 zmag v svetovnem pokalu, hkrati pa ima tudi dve zmagi z olimpijskih iger in sedem s svetovnih prvenstev, v slalomu, veleslalomu, kombinaciji in moštvenih tekmah.

Poletje je Marcel izkoristil za svoje družino in hitrostne športe, ki niso povezani s snegom: 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

New job, maximum fun! 🤩😎 #89 #weareskiing #verleihtflügel #IWILL #meinebank #DoWhatYouCant #audi #readytorace

A post shared by Marcel Hirscher (@marcel__hirscher) on