Miro Kregar svetovni vice prvak v ultraman triatlonu

30. 11. 2009

Po tretjem tekmovalnem dnevu na, teku na 84 km, se je Miro s prvim mestom zavihtel na absolutno drugo mesto.

Tekmovalci so po preplavanih 10 kilometrih, prekolesarjenih 421 in pretečenih 84 okoli velikega havajskega otoka, danes spet pristali v Kailui Koni.

Kot prvi je s tekom končal naš tekmovalec s 25 letnim triatlonskim stažem, kamničan Miro Kregar in se z včerajšnega četrtega mesta zavihtel na drugega. S časom 6 ur 20 minut je nabral dovolj prednosti, da je v skupnem seštevku zaostal le za Brazilcem Alexandrom Ribeirom.

Miro: ''z Alexom sva dolgoletna prijatelja, mnogo svetovnih dirk sva oddirkala skupaj in k njemu sem tudi odšel na 10 dnevne finalne priprave, kajti v Sloveniji se zaradi mraza in deževja ni dalo več ustrezno trenirati. To mi je vsekakor koristilo do te mere, da tukaj na Havajih nisem imel nobenih problemov z aklimatizacijo, kajti v Riu je bilo od 36 – 44 stopinj. Tako mi današnji tek preko lavinih polj, kjer se temperatura giblje od 40 – 50 stopinj ni delal večjih preglavic, v nasprotju z mnogimi ostalimi. ''

Miro poudarja, da mu je k uspehu, seveda, poleg izredne fizične pripravljenosti pomagalo tudi ogromno tekmovalnih izkušenj, tudi s tega tekmovanja, s tira ga ni spravil niti včerajšnji kolesarski padec pri hitrosti 50 km/h in dva razbita platišča. Poškodbe k sreči niso bile tako hude, da bi ne mogel danes odteči enega svojih najboljših tekov in za seboj pustiti tudi več kot 10 let mlajše profesionalne triatlonce.

Iz Kailue Kone, Hawaii - SAPPA