Miss športa: Bodi tako hiter in aktiven kot jaz!

Miss športa: Bodi tako hiter in aktiven kot jaz! (foto: Promo) Promo
16. 6. 2017 Promocijsko sporočilo

Za Miss športa Slovenije 2017, Manco Šepetavec, je atletika način življenja. In poleg izjemnih športnih dosežkov je Manca sedaj stopila tudi na pot mode in lepote. Ta preskok zanjo ni presentljiv, saj ji urejenost in stil veliko pomenita. Njen Instagram profil tako krasijo odlične fotografije in marsikatera med njimi je posneta s telefonom.

“Zagrabiš dan in ne zapravljaš časa. Sama živim hitro in aktivno življenje, zato potrebujem telefon, ki me lahko dohaja in me ne upočasni,” pravi Manca Šepetavec, nosilka laskavega naslova Miss Športa 2017. Z veseljem je sedaj v njeni vsakodnevni rabi telefon Honor 8 v beli barvi, ki ji je v pomoč pri treningu, upravljanju družabnih omrežij, načrtovanju vadbe in tekmovanj.

Mlajši brat Mančinega telefona je Huawei Honor 8 Lite. Ta je namenjen vsem, ki želijo in iščejo več. Za vse, ki uživajo v glasbi in radi zamrznejo čas s fotografiranjem krajev, ki jih običejo ter ljudi, ki so bili tam. Danes želimo biti vedno v stiku in vedno na tekočem. Za vse to je najpomembnejši kakovostni telefon, ki nas spremlja v našem žepu. Telefon je hkrati nadzorni center in zunanji pomnilnik spominov. Zato mora biti točno takšen kot je Manca Šepetavec: hiter, dinamičen in aktiven.

Honor 8 Lite je prav takšen telefon. Vse od prve skice na tabli so imeli inženirji samo eno nalogo: ustvariti napravo, ki bo združevala eleganco in stil z izjemno baterijo ter bo uporabniku, ponujal dovolj zmogljivosti, da te bo lahko dohajal. In, da vam še polepšamo dan - lepotec Honor 8 Lite je pri Telemachu lahko vaš že za 5,83€ na mesec.

Zmogljiv procesor, ki omogoča hitro delovanje telefona

Za to nalogo so oblikovalci izbrali procesor HiSilicon Kirin 655, ki ponuja dolgo avtonomijo baterije ter odlično zmogljivost. Kako je to mogoče? Procesor ima vgrajenih osem Coretex-A53 jeder, a si med seboj niso popolnoma enaka. Štiri jedra tečejo pri frekvenci 1 GHz in so zasnovana za iavajanje nalog, ki ne potrebuejo veliko procesorske moči ter tako zagotavljajo nizko porabo energije. Ko ne potrebujete polne zmogljivosti pametnega telefona, bo ta deloval energijsko učinkovito ter tako podaljšal avtonomijo baterije. Druga štiri jedra pa služijo povsem drugemu namenu. Ti delujejo pri frekvenci 1,7 GHz in zagotavljajo Honorju 8 velike količine računske moči in veliko zagona.

Prostor za shranjevanje spominov in dober delovni pomnilnik

Tako kot računalnik, tudi pametni telefon potrebuje velike količine delovnega pomnilnika za hitro preklapljanje med zajemanjem fotografij, Facebookom, Snapchatom in spletnim brskalnikom, medtem ko poslušaš glasbo v ozadju. S Honorjem 8 Lite razpoložljivi delovni pomnilnik nikoli več ne bo težava, saj telefon s 3 GB zagotavlja dovolj gladko delovanje za vse aplikacije.

Prav tako ti ni potrebno skrbeti za prostor za filmčke, ki jih snemaš, slike ki jih zajemaš ter glasbo, ki jo prenašaš. 16 GB notranjega pomnilnika bo več kot dovolj. Ker pa prostega prostora nikoli ni preveč in se včasih zgodi, da ga zmanjka ob najbolj neprimernem trenutku, ima Honor 8 Lite tudi pomožni načrt: reža za micro SD kartico, ki omogoča, da dodaš do 256 GB pomnilnika.

Pri nakupu telefona je operacijski sistem vse prevečkrat spregledan. Ta bi moral biti Android, seveda – z vsemi aplikacijami, ki so na voljo in proizvajalci, ki zanj izdelujejo fizične dodatke, ti ne bo potrebno skrbeti za združljivost. Ima pa tudi svoje slabosti. Res ni pretirano lep in ko ga je Google zasnoval, ni namenil veliko poudarka priročnosti in funkcionalnosti. Huawei je poskrbel tudi za to s svojim EMUI vmesnikom, ki je na Honorju 8 Lite v različici 5.0. EMUI je eleganten in minimalističen uporabniški vmesnik z dodanimi funkcijami, ki ti olajšajo življenje in naredi rabo telefona veliko bolj priročno.

»Tehnologija je del življenja, šport pa je vse!«

Manca se sicer trudi, da s tehnologijo vendarle ne bi bila preveč zasvojena. »Menim, da je šport zelo pomemben, saj otroka poleg tega, da ga vsaj za hip odvrne od današnje tehnologije (npr. računalnikov), tudi marsičesa nauči.« Kljub temu pa priznava, da danes brez telefona ne bi zmogla, saj ji pomaga pri usklajevanju vseh njenih obveznosti, pri ohranjanju družabnega življenja in tudi komunikacije s svojimi sledilci na družbenih omrežjih.

»Skozi šport pridobivamo prijatelje, se gibamo, pridobivamo motorične sposobnosti in tudi veliko pozitivnih lastnosti, kot so vztrajnost, borbenost, poslušnost, marljivost, večja samozavest, pripadnost, komunikativnost. Otrok se v športu lahko tudi zelo dobro izrazi in tudi sprosti. In prav vsega tega sem se prek športa naučila tudi sama. Atletika mi je enostavno odprla ogromno poti. In zelo sem hvaležna, da z njo živim v zdravem duhu!«