Najuspešnejše prvenstvo za mladinsko reprezentanco: mladinci odlični na evropskem prvenstvu v plezanju, imamo kar 4 prvakinje!

Najuspešnejše prvenstvo za mladinsko reprezentanco: mladinci odlični na evropskem prvenstvu v plezanju, imamo kar 4 prvakinje! (foto: Climbing federation of Russia) Climbing federation of Russia
10. 5. 2021

Mladi plezalci so v ruskem Permu dokazali, da so v odlični pripravljenosti in se zavihteli tudi na najvišje stopničke! Čestitke za njihov velik uspeh! 

Bera slovenskih medalj je izredno bogata:

  • 5 članov slovenske reprezentance je domov prineslo šest medalj iz posameznih disciplin,
  • 4 so prinesli medalje še v kombinaciji.

»Letošnje evropsko prvenstvo je bilo za slovensko mladinsko reprezentanco najuspešnejše. Poleg medalj, ki smo jih prinesli domov, so mladi plezalci pokazali, da so konkurenčni tako v težavnosti kot tudi v balvanih,« je na kratko povzel selektor mladinske reprezentance Anže Štremfelj.

Climbing federation of Russia
Liza Novak med plezanjem 
Poglejmo, kako so se odrezali naši mladi športni talenti: 

Lucija Tarkuš je domov prinesla kar dve medalji iz posameznih disciplin. Postala je mladinska prvakinja v disciplini težavnost, tretja je bila v balvanih.  

Liza Novak je bila druga v težavnosti med kadetinjami, pri balvanih si je priplezala finale.

Gorazd Jurekovič je bil drugi med starejši dečki v težavnosti, v balvanih je priplezal do finala.

Zala Mlakar Starič je bila druga med starejšimi deklicami v disciplini težavnost, Lina Funa pa druga v balvanih v svoji starostni kategoriji.

Climbing federation of Russia
Gorazd Jurekovič na 2. mestu med starejšimi dečki

Na koncu tekmovanja so organizatorji zmnožili točke iz vseh treh tekmovalnih disciplin - težavnost, balvani in hitrost - ter podelili še medalje v kombinaciji. Tudi tukaj so naši tekmovalci osvojili medalje.  Liza Novak, Lucija Tarkuš in Lina Funa so v Rusiji postale še evropske prvakinje v kombinaciji v svojih starostnih kategorijah, Lovro Črep je v kombinaciji osvojil drugo mesto.

V Rusiji je bila torej letošnja druga najpomembnejša tekma, svetovno mladinsko prvenstvo bo od 21. do 31. avgusta v Voronezhu v Rusiji. Naslednji konec tedna mladinska reprezentanca odhaja v Gradec na tekmo evropskega pokala.

Čestitamo vsem in že držimo pesti zanje na prihodnjih tekmovanjih!

Vir: PZS