Mladi športniki prejeli priznanja

Mladi športniki prejeli priznanja (foto: Promocijski material) Promocijski material
1. 7. 2013 Promocijsko sporočilo

Ples je Nikina strast. Monija trenira skoraj 36 ur na teden. Rok želi pokazati svetu, da ima tudi mala Slovenija velike športnike. To so nekatere zgodbe mladih športnikov, ki jih je v okviru projekta Mladi so varnost naše prihodnosti Zavarovalnica Triglav finančno podprla za uresničitev njihovih ciljev.

Pretekli teden je strokovna komisija, ki so jo sestavljali atletinja Brigita Bukovec, hokejist Tomaž Vnuk, športni psiholog dr. Matej Tušak, pomočnica predsednika uprave Zavarovalnice Triglav Urša Manček in predsednik komisije, športni filozof dr. Milan Hosta, med 20 finalisti izbrala 11 mladih upov, ki bodo prejeli finančno podporo za športno delo in lažje nadaljevanje uspešne športne prihodnosti.

Izbrani športniki so komisijo prepričali z vrhunskimi športnimi rezultati, izjemno željo in voljo do dela ter nadaljnjega razvijanja svoje športne kariere.

"Med 180 prispelimi vlogami za dodelitev finančnih sredstev iz tega razpisa ni bilo lahko izbrati 20 finalistov, še težje pa je bilo med temi izbrati 11 športnikov, ki bodo sredstva tudi prejeli. Vesel sem, da se je Zavarovalnica Triglav odločila, da vsem podeli enako višino sredstev, saj si vsi enakovredno zaslužijo kar največ možne podpore. Vsi izbrani športniki, ne glede na panogo, dosegajo najvišjo možno raven, vsem je skupna izredno visoka motivacija in prav vsi si močno želijo zastavljeno športno pot nadaljevati. Ta pot pa je mnogokrat odvisna prav od razpoložljivih finančnih sredstev," je svoje misli strnil predsednik strokovne komisije in športni filozof dr. Milan Hosta.

Merila za izbor 11 mladih upov, svojega zmagovalca, motokrosista Tima Gajserja, pa je prek spletnega glasovanja na www.mladi-upi.si izbrala tudi slovenska javnost, so bila jasna: športni dosežki na tekmovanjih državnega ali mednarodnega razreda, načrt porabe sredstev sklada za podporo športniku, socialno-ekonomski status športnika, predvideni učinki podpore in pomen sredstev sklada za kariero športnika ter idejni predlog za prostovoljno družbeno odgovorno akcijo, ki bi jo športnik v primeru izbora izvedel skupaj s svojim klubom.

Zavarovalnica bo med 12 izbranih športnikov enakovredno razdelila 55.000 EUR.

Mladi upi Zavarovalnice Triglav za šport so tako postali:
 • Mojca Centrih – tekačica
 • Monija Čebašek – ritmična gimnastičarka
 • Tilen Kos Šturm – tekmovalec v streljanju na glinaste golobe
 • Urška Gazvoda – tekmovalka v borilnih veščinah taekwondo in kickboks
 • Nika Štefanič – plesalka latinskoameriških in standardnih plesov
 • Rok Markočič – kajakaš na divjih vodah
 • Boris Vidovič – nogometaš
 • Mateja Napret – tekmovalka v športnem streljanju
 • Nina Potočnik – teniška igralka
 • Štefan Hadalin – alpski smučar
 • Manca Šepetavc – atletinja
Namen projekta Mladi so varnost naše prihodnosti

Namen projekta  je bil med drugim tudi širši javnosti predstaviti nadebudne in perspektivne mlade športnike iz vse Slovenije ter z njihovimi zgodbami predstaviti pomen spodbujanja in razvoja mladih talentov za prihodnost naše družbe.

"Talentirani športniki se v vse težjih gospodarskih razmerah in zaradi pomanjkanja finančnih sredstev pri razvoju svojega potenciala soočajo s številnimi težavami. Zavarovalnica Triglav želi na ta način prisluhniti mladim upom, da bodo skupaj z nami preskočili ovire in uresničili svoje sanje. Da bomo vsi skupaj v prihodnosti ponosno navijali zanje," pa je na podelitvi priznanj povedal direktor službe za marketing pri Zavarovalnici Triglav Luka Pušnik.

Vlaganje v mlade upe danes je torej investicija v jutri, saj so mladi varnost naše prihodnosti.

Več na www.mladi-upi.si