Najboljši mladi umetnostni drsalci sveta septembra v Ljubljani

15. 9. 2016 Promocijsko sporočilo

Si želite doživeti ob koncu poletja sredi Ljubljane pravi spektakel na ledu? Če je temu tako, vas vabimo, med 21. in 25. septembrom v Halo Tivoli, kjer bodo tekmovali najboljši svetovni mladi drsalci, ki bodo v prihodnje krojili sam svetovni vrh v umetnostnem drsanju.

Nina Polšak

V seriji sedmih tekmovanj za Svetovni mladinski pokal v umetnostnem drsanju je eno izmed tekmovanj zaupano tudi Sloveniji. Tekmovanje za Grand Prix velja za najprestižnejše mladinsko tekmovanje v umetnostnem drsanju. V treh kategorijah (moški, ženske, plesni pari) se bodo med 21. in 25. septembrom v Hali Tivoli predstavili najboljši mladi drsalci iz 34 držav, med drugim tudi iz drsalnih velesil, kot so ZDA, Rusija, Kanada in Japonska. Na tekmovanju boste lahko stiskali pesti tudi za tri slovenske predstavnice, in sicer Nino Polšak, Marušo Udrih in Laro Guček.

Spored tekmovanja je na voljo na spletnih straneh Zveze drsalnih športov Slovenije, vstopnice po simbolni ceni pa lahko kupite v času tekmovanja na samem prizorišču, torej v Hali Tivoli.

Serija za Svetovni mladinski pokal zajema sedem tekmovanj v različnih državah, Slovenija pa omenjeno tekmovanje gosti že petič. Dokaz, da se tekmovanja za veliko nagrado udeležijo resnično najboljši, je Jin Boyang, ki smo ga pred dvema letoma lahko spremljali na ljubljanski ledeni ploskvi. Omenjeni drsalec je letos marca na Svetovnem članskem prvenstvu v Bostonu osvojil odlično tretje mesto, poznamo pa ga kot drsalca, ki je kot prvi v svojem programu skočil kar šest četvernih skokov.

Umetnostno drsanje velja za enega izmed zahtevnejših, hkrati pa tudi najlepših športov, saj združuje tako umetniške kot tudi izjemno zahtevne športne prvine. V Ljubljani bomo tako lahko v popoldanskih in večernih urah spremljali več kot 100 mladih drsalcev, ki nam bodo prikazali prave mojstrovine na ledu.

Darja Gabrovšek Polajnar, predsednica Zveze drsalnih športov Slovenije, je ob napovedi tekmovanja povedala: »Ponosni smo, da nam je Mednarodna drsalna zveza ponovno zaupala organizacijo enega najbolj prestižnih mladinskih tekmovanj v umetnostnem drsanju. Gostili bomo najboljše mlade drsalce z vsega sveta, ki se bodo predstavili z raznolikimi programi in s tem pričarali prav posebno doživetje za gledalce. Zato bo ogled tekem Grand prixa konec septembra v dvorani Tivoli dobra odločitev. Vljudno vabljeni!«

 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri