Najljubši zimski šport znanih Slovenk

16. 1. 2009

Kljub nizkim temperaturam zima marsikateremu ljubitelju športa ponuja neskončne užitke. Mi pa smo povprašali, kakšne zimske radosti razveseljujejo Renato, Manjo, Oto in Evo.

Manja Plešnar – Ni za športe v naravi

“Nisem najbolj navdušena nad aktivnost­mi v naravi, ker imam občutek, da se manj razgibam kot v zaprtih prostorih, ” je dejala televizijska voditeljica in pevka ter dodala, da je kot deklica sedem let trenirala smučanje, zadnjih deset let pa bolj deskala na snegu. “Letos bi šla rada spet smučat. Vedno pa poleg opreme za smučanje vzamem tudi vse za deskanje, ” je dejala Manja, ki je nazadnje smučala pred dvema letoma.

Ota Roš – Deskanje na vodi

“Nisem zimski tip in zimskih športov res ne maram, ” nam je zaupala radijska in televizijska voditeljica, ki je kot deklica najraje drsala, preizkusila pa se je tudi na smučeh in smučarski deski. Kljub temu trdi, da zimski športi niso zanjo. “Denar, ki bi ga namenila nakupu opreme, raje zapravim za potovanje v tople kraje in tam deskam na vodi. ”

Eva Černe – V dvoje na sankah

“Pozimi se najraje sankam, ” je takoj izstrelila Eva in dodala, da je na Rodici hrib, kjer se je v družbi prijateljev največkrat sankala. “Najbolj zabavno je, če sem na sankah še s kom, ” je povedala mlada pevka, ki si za tovrstno brez­skrbno zimsko radost že dolgo ni vzela časa.

Renata Peterka – Smučata že dva otroka

V preteklih letih je bilo bolj kot karkoli drugega v družini smučarskega skakalca Primoža Peterke aktualno san­kanje, lani pa se je na seznamu priljubljenih športov znašlo smučanje, kajti Maju se je na smučkah pridružila tudi Gaja, le Stela je za ta šport še premajhna. “Letos bom otroke za kakšen dan peljala v Kranjsko Goro, ” je povedala Renata in dodala, da se ji bodo na izletu pridružili mama, oče in Primož, če bo le imel čas.