Naši športniki te dni dosegajo nore rezultate - pojdimo navijat še za naše odbojkarje na EP v Stožice!

Naši športniki te dni dosegajo nore rezultate - pojdimo navijat še za naše odbojkarje na EP v Stožice! (foto: OZS; Foto: Aleš Oblak) OZS; Foto: Aleš Oblak
10. 9. 2019

Evropsko odbojkarsko prvenstvo bo v Sloveniji potekalo prvič, obračune naše izbrane vrste pa bo moč spremljati v Areni Stožice v Ljubljani.

Na Nizozemskem bodo odbojkarje gostili Amsterdam, Apeldoorn in Rotterdam, v Belgiji Antwerp in Bruselj, v Franciji pa Montpellier, Nantes, Toulouse in Pariz.

V Ljubljani bo kar 19 tekem, tako da - GREMO NAVIJAT!

Število ekip, ki bodo imele pravico nastopa na evropskem prvenstvu, se je povečalo s 16 na 24, reprezentance pa bodo v uvodnem delu tekmovanja razdeljene v štiri skupine s po šestimi ekipami.

Te se bodo med seboj pomerili po sistemu vsaka z vsako, v drugem delu prvenstva pa bodo na sporedu izločilni boji, osmina finala, četrtfinale, polfinale in finale.

V Ljubljani bo kar 19 tekem in sicer vsa srečanja v skupini C, v kateri bodo igrale reprezentance Rusije, Belorusije, Finske, Turčije, Severne Makedonije in Slovenije.

Skupnski del bo v Areni Stožice potekal med 12. in 18. septembrom, v Ljubljani pa bodo tudi izločilni boji (med 20. in 26. septembrom) in sicer dve tekmi osmine finala ter po en četrtfinalni in polfinalni dvoboj.

Karte kopnijo

Za obračun med Slovenijo in Rusijo, ki bo na sporedu 18. septembra in bo predstavljal vrhunec dvobojev skupine C, so vstopnice v Zelenem ringu praktično že razprodane, na voljo pa so še mesta v Rdečem ringu.

Veliko zanimanje vlada tudi za uvodni dan prvenstva, 12. septembra, ko se bodo slovenski odbojkarji srečali z Belorusi ter za tekmo med Slovenijo in Finsko, ki jo bosta reprezentanci odigrali 14. septembra.

V Areni Stožice je vsega skupaj tako zasedenih že skoraj 20.000 sedežev. Največ zanimanja za vrhunske odbojkarske obračune pričakovano kažejo slovenski športni navdušenci, precej vstopnic je bilo prodanih Fincem, v zadnjih dneh se za nakup vstopnic vse bolj zanimajo tudi makedonski ljubitelji odbojke.

Preberite še: Jan Kozamernik nam je zaupal, kakšen je bil vsakdan na pripravah na EP