Ne zamudite rekreativnega praznika češenj!

Tek v parku (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
31. 5. 2012

Menda ukvarjanje z rekreacijo podaljšuje življenje, in če bi si ga radi podaljšali z miganjem, počnite to brez pretiravanja in postopno. A večina nas ne bo čakala in štela let, saj želimo rezultate, to sta vsaj boljše počutje in trdno zdravje, doživeti skoraj takoj. No, čisto takoj sicer ne bo šlo, boste pa napredek občutili že po nekaj tednih. Pomembno je le vztrajati.

Vztrajnost boste občutili in se je navajali predvsem na kolesu, ko vam bo veter pihal nasproti in ko bo klanec vedno prestrm in predolg.

1. Bio maraton v Ormožu

Drugega junija se preizkusite na prvem Bio maratonu, ki ga bodo pripravili v Ormožu. Start bo pri Bioplinarni Šijanec, odpeljali pa se boste skozi Ormož, Tomaž, Središče ob Dravi, Ljutomer in nazaj, kar v kilometrih pomeni 10, 35 ali 70.

Maraton bo imel tudi humanitarno noto, saj bo ves izkupiček šel v dobrodelne namene, in sicer družini Perša-Pintarič ter šolskima skladoma osnovnih šol Stanka Vraza ter Miklavž pri Ormožu.

Informacije: www.biomaraton.si.

Praznik češenj

V Goriških brdih te dni poteka praznik češenj, ki bo tudi rekreativen:

  • v soboto kolesarski, in sicer s turističnim maratonom iz Ljubljane do Dobrovega v Brdih,
  • v nedeljo pa s pohodom po briških gričih in dolinah, skozi briške vasi, mimo naravnih in kulturnih znamenitosti in seveda po češnjevih sadovnjakih.

Odhod bo med 8. in 10. uro izpred vinske kleti Goriška brda, dolžina lahkega pohoda, ki ga boste zmogli v največ štirih urah, pa 11 kilometrov.

Informacije: www.pdbrda.si.

Maraton Franja

Čez teden dni se nas na tisoče ne bo moglo izogniti največjemu srečanju kolesarjev pri nas, ki ga bodo pripravili v Ljubljani. Kar tri dni bodo Maraton Franja gostili v 'majhnem mestu velikih nakupov', za povprečnega kolesarja in njegovo družino pa bo najbolj zanimiva sobota in Družinski maraton, ki se bo začel ob štirih popoldne in bo dolg nekaj manj kot 30 ravninskih kilometrov.

Informacije: www.franja.org.

Pohod po Velikolaški kulturni poti

V nedeljo, 10. junija, boste noge in telo lahko pretegnili na pohodu po Velikolaški kulturni poti, ki povezuje rojstne kraje naših velikih rojakov: Frana Levstika, Josipa Stritarja in Primoža Trubarja. Pot je dolga 15 kilometrov in jo lahkotno prehodite v treh do štirih urah. Start bo v Velikih Laščah, na trgu, med 7. in 10. uro, zaključek pa na Rašici.

Informacije: pd.velike-lasce.si.