Nedolžna brca žoge povzročila hudo poškodbo noge

15. 10. 2018 Promocijsko sporočilo

Gospa Minka Mehle si je koleno poškodovala ob obisku nogometnega turnirja na katerem je sodeloval njen sin, v času letošnjih prvomajskih počitnic. Ko je želela odbiti nogometno žogo, ki jo je nekdo brcnil proti njej, je v stojni nogi takoj zaslišala čuden zvok ter začutila močno bolečino in le s težavo je prišla do prve klopi ob igrišču. »Zavedala sem se, da je poškodba resna.« In res je bila. Ob prihodu domov je začela poškodovano koleno hladiti z obkladki, a je kasneje vseeno morala pomoč poiskati v Ljubljanskem kliničnem centru.

Poškodovan meniskus

Po obravnavi v UKC Ljubljana so gospe Minki svetovali mirovanje in kasnejšo kontrolo. Po desetih dneh so morali gospe Minki, zaradi nabrane tekočine v kolenu, napraviti punkcijo ter jo napotili na magnetno resonanco. Po opravljeni magnetni resonanci konec meseca maja v Mariboru je bilo razvidno, da ima gospa Minka poškodovan meniskus.

Sreča v nesreči

Že kmalu po poškodbi je gospa Minka ob pregledovanju elektronske pošte zasledila informacijo o zavarovanju Zdravstvena polica, ki ga ponuja Vzajemna ter njihovi akciji Prijavi se in skrajšaj svojo čakalno vrsto. »Že takrat sem odločila za sodelovanje v tej akciji.«

Ko je v začetku junija gospa Minka ponovno obiskala UKC Ljubljana, so ji določili datum operacije meniskusa 13. september 2018, sočasno so ji določili tudi datum 13. marec 2019 za operacijo rekonstrukcije vezi. Razočarano se je odpravila proti domu, saj si ni predstavljala kako bo z bolečo nogo preživela celotno poletje. »Ko sem se razočarana napotila proti avtomobilu, sem zagledala brezdomca, ki je prodajal revijo Kralji ulic. Pomislila sem, da je sam še na slabšem kot sem sama. Dala sem mu 3 eure in se napotila domov.«

Naslednji dan so gospo Minko poklicali iz Vzajemne ter ji sporočili, da je bila izbrana v njihovi akciji Prijavi se in skrajšaj svojo čakalno vrsto. »Takrat sem mislila, da sem zadela na loteriji. Bila sem presrečna!«

O zdravstveni polici Vzajemna

  • Vzajemna se namesto vas dogovori z izvajalci in zavarovancem omogoči takojšen dostop do zdravstvenih storitev – brez čakalnih dob.
  • Zavarovanje poleg specialističnih pregledov krije tudi 850 operativnih posegov in omogoča pridobitev drugega mnenja priznanih strokovnjakov.
  • Če se poškodujete ali zbolite, najprej obiščete svojega osebnega zdravnika, ki vam izda napotnico za nadaljnji specialistični pregled, če je treba. In namesto da se postavite v čakalno vrsto pri sklenjenem zavarovanju Zdravstvena polica, pokličete v asistenčni center Vzajemne (brezplačna številka: 080 20 60), kjer vse uredijo namesto vas in vas v nekaj dneh naročijo na pregled pri zdravniku specialistu v mreži Vzajemna NET.
  •  V mrežo izvajalcev zdravstvenih storitev Vzajemna NET je trenutno vključenih več kot 40 domačih in približno 30 tujih partnerjev.
  • Ob posredovanju Vzajemne je vse potekalo kot po maslu

Teden dni kasneje po klicu iz Vzajemne je sledil obisk pri specialistu v Centru za ortopedijo in športne poškodbe Artros pri dr. Husseinu Mohsenu.

»Osebno sem se dogovarjala izključno glede rehabilitacijskih zadev, protibolečinskih terapij in ponovnimi pregledi pri zdravniku. Za vse ostalo je poskrbela Vzajemna, zato res toplo priporočam, da si uredite zavarovanje Zdravstvena polica. Tudi obravnava v Centru Artros je bila zelo profesionalna in zelo spoštljiva. Pri njih nisi zgolj številka!«

Gospa Minka je tako s pomočjo Vzajemne in njihove Zdravstvene police prišla na operacijo kolena bistveno hitreje, s tem pa ji je bilo prihranjeno nemalo bolečin, ki bi jih v nasprotnem primeru bila primorana trpeti še nemalo časa.

Foto: Aleš-Rod

Več o zavarovanju je na spletni strani www.vzajemna.si