Nepozabno nogometno poletje za otroke iz socialno ogroženih družin

Nepozabno nogometno poletje za otroke iz socialno ogroženih družin (foto: Promocijski material) Promocijski material
17. 5. 2013 Promocijsko sporočilo

Nogomet je šport, ki združuje, uči športnega sodelovanja, omogoča kakovostno preživljanje prostega časa in razveseljuje. Vse te ideje zasleduje tudi projekt SiOL POKAL, ki bo to poletje otrokom iz socialno ogroženih družin omogočil kakovost preživljanje počitnic.

Po podatkih ZPMS namreč več kot polovica staršev v Sloveniji svojim otrokom ne more zagotoviti nobenih počitniških doživetij, saj jim njihove finančne zmožnosti ne dopuščajo niti kritja stroškov šolske prehrane (po zadnjih podatkih ta delež znaša okoli 42 %).

Telekom Slovenije bo v okviru projekta SiOL POKAL in v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje ter Nogometno zvezo Slovenije več kot petdesetim otrokom iz socialno ogroženih družin, vključenih v projekt Botrstvo, to poletje uresničil sanje in jim omogočil kakovost preživljanje počitnic v sklopu vseslovenskega Nogometnega tabora v Kranjski Gori.

Projekt s svojim sodelovanjem na turnirjih po vsej Sloveniji podpirajo tudi tekmovalci in obiskovalci SiOL POKAL-a.

Nepozabno počitniško doživetje

Na nogometnem taboru v Kranjski Gori, ki ga organizira ZPM Ljubljana Moste-Polje, se bodo lahko v juliju 2013 dečki in deklice skozi zabavno igro teden dni učili nogometnih trikov pod vodstvom priznanih slovenskih trenerjev nogometa in nogometnih zvezdnikov.

Donatorska sredstva za izvedbo tabora, ki bodo omogočila nepozabno doživetje, bo prispeval Telekom Slovenije, trenerji in nogometni zvezdniki pa prihajajo iz vrst Nogometne zveze Slovenije. Slednja bo popestrila tudi popoldneve preostalih sedmih poletnih taborov v Kranjski Gori, ko bosta varovance obiskala trener in profesionalni nogometaš.

»Verjamem, da otrokom, ki jim starši žal ne zmorejo omogočiti vključevanja v tovrstne športno-aktivne dejavnosti, tabor nudi odlično priložnost za spoznavanje nogometa in vključevanje v družbo vrstnikov enakih interesov. Vsak mlad nogometaš sanja o tem, da bi lahko kdaj spoznal kakšno nogometno zvezdo, in mi jim bomo v sklopu tabora te sanje uresničili. To so potrditve za otroka in vstopnica za druženje z vrstniki, ki ne čutijo pomanjkanja, ter spodbuda  za njihovo socialno vključevanje,« je dejala Anita Ogulin, sekretarka Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje.