New York Knicks kotirajo najvišje

New York Knicks na tekmi proti Detroit Pistons-om. (foto: http://www.nba.com/knicks) http://www.nba.com/knicks
15. 12. 2008

Ameriška revija Forbes je New York Knicks razglasila za najbolj dragoceno moštvo v severnoameriški košarkarski ligi NBA.

Vrednost New York Knicksov je revija Forbes ocenila na 613 milijonov dolarjev. Na drugem mestu je ekipa Los Angeles Lakers (584), sledijo pa Chicago (504), Detroit (480), Cleveland (477) . .

Vrednost igralcev je v primerjavi z minulim letom narasla za odstotek, kar je mnoge presenetilo, saj so ga v zadnjem obdobju pretresali številni škandali na igrišču in izven njega. Nekdanji predsednik Isiah Thomas je bil denimo obsojen spolnega nadlegovanja uslužbenke kluba, ekipa dosega povprečne izide tudi po prihodu trenerskega 'rešitelja' Mika D'Antonija, v zadnjih dneh se ameriška športna javnost naslaja zaradi spora med D'Antonijem in najdražjim igralcem Stephonom Marburyjem.

Omenjena ameriška revija navaja, da povprečna vrednost moštva v NBA znaša 379 milijonov ameriških dolarjev. Najbolj dragocen ameriški športni klub je Dallas Cowboys v ameriški nogometni ligi NFL (1, 6 milijarde dolarjev). V baseballski ligi MLB vodi New York Yankees (1, 3 milijarde dolarjev), v hokejski ligi NHL pa Toronto Maple Leafs (448 milijonov dolarjev).

foto: http://www.nba.com/knicks