Nika Križnar skočila do nove medalje za Slovenijo! Bronasto odličje tudi za trenerja

Nika Križnar skočila do nove medalje za Slovenijo! Bronasto odličje tudi za trenerja (foto: profimedia) profimedia
3. 3. 2021

Slovenski niz medalj v Oberstdorfu je z bronom nadaljevala vodilna skakalka zime, 20-letna Nika Križnar. Prvo tekmo smučarskih skakalk na veliki skakalnici v zgodovini svetovnih prvenstev je osvojila Norvežanka Maren Lundby, druga je bila Japonko Saro Takanaši.

Nika je že v poskusni seriji pokazala odlično dnevno formo, kjer je bila sicer s skokom 131 m najboljša Norvežanka Maren Lundby, ki je po zmagi povedala, da je to zares fantastičen dan. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SloSki Nordic team (@sloskinordicteam)

Nika Križnar pa je po podelitvi medalj za TV Slovenija povedala: "Ostala sem brez besed. Za mano je prekrasen dan. Že celo svetovno prvenstvo sem si želela vzeti vsaj eno medaljo. Pred drugim skokom sem bila zelo živčna, nisem vedela, kaj naj naredim. Res sem vesela, da sta mi danes uspela dva dobra skoka. Super dan! Res sem vesela. Hvala tudi trenerju, ki nas zdaj gleda doma. Ta zmaga je zate."

Instagram

Tako je Nika posvetila medaljo tudi svojemu trenerju Zoranu Zupančiču, ki je moral zaradi pozitivnega testa na koronavirus, odpotovati domov in tekmo svojih tekmovalk gledati po televiziji.