»Nismo še končali svoje dobe,« pravijo Nadal, Federer in Đoković

»Nismo še končali svoje dobe,« pravijo Nadal, Federer in Đoković (foto: Instagram) Instagram
13. 7. 2019

V finale moškega turnirja v Wimbledonu sta se uvrstila Roger Federer in Novak Đoković. Nadal in Federer sta odigrala epsko pofinale, ki je vznemiril in navdušil vse ljubitelje tenisa, Španec pa je na tiskovni konferenci povedal, da je ponosen, da pripada generaciji izjemnih tenisačev, ki skupaj z njim podira rekorde.

Navsezadnje je prav trojka omenjenih teniških igralcev osvojila zadnjih 10 turnirjev velike četverice, skupaj pa kar 53 in v nedeljo se bo obrnila že številka 54.

"Super je biti del tega rivalstva, biti del treh tenisačev, ki so toliko dosegli v tem športu v istem obdobju. To je nekaj, kar bo v prihodnosti težko ponoviti. Nismo še končali," je še povedal Nadal.

Wimbledonskso finale bo drugo najstarejše v zgodovini – Federer bo čez mesec dni dopolnil 38 let, Đokovič jih ima 32. Starejša sta bila le Federer in Čilić v letošnjem  finalu odprtega prvenstva Avstralije. Đoković je za uvrstitev v finale premagal Španca Roberta Bautista Aguta.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

So same place, same time next year then? 😉 . 📸: Simon Bruty #Wimbledon #nadal #federer #tennis

A post shared by Wimbledon (@wimbledon) on

  • Roger Federer ima 20 grand slamov od tega 8 zmag v Wimbledonu
  • Novak Đokovič ima 15 grand slamov od tega 4 zmage v Wimbledonu
  • Rafael Nadal ima 18 grand slamov, od tega dve zmagi v Wimbledonu in 12 v Parizu

Moško finale si lahko ogledate v nedeljo ob 15. uri na Sportklubu 1, žensko finale med Sereno Williams in Simono Halep pa danes, v soboto 13.7. ob 15:00.