Očka se je poslovil, mali Ludvik Prevc pa z dedkom brez strahu na vrhu planiške skakalnice. V Kranjski Gori še velika zabava za Petra

24. 3. 2024
Deli
A na vrhu planiške skakalnice te dni ni stal le očka Peter Prevc, ampak tudi mali Ludvik Prevc. (foto: Profimedia)
Profimedia

Zadnje dejanje 45. sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici je zaznamovalo slovo slovenskega šampiona Petra Prevca, ki je pred domačimi navijači končal bogato športno pot. Brat Domen Prevc je bil v zadnji tekmi sezone s fantastičnim poletom drugi.

Pod Poncami se je domača in mednarodna javnost poklonila 31-letnemu športnemu junaku, ki je opravil še svoje zadnje skoke. Navijači v Planici in pred televizijskimi ekrani so lahko spremljali njegov zadnji skok in spektakel Hvala, Peter, ki ga je omogočila Zavarovalnica Triglav.

Zvečer se bodo v Kranjski Gori na posebni slovesnosti Petru Prevcu poklonili tudi njegovi najbližji, prijatelji, smučarska družina in zvesti sopotniki. Kot je povedal Peter Prevc po sobotni ekipni tekmi, je zadnjo preizkušnjo kariere pričakoval z veseljem in s strahom hkrati.

A na vrhu planiške skakalnice te dni ni stal le očka Peter Prevc, ampak tudi mali Ludvik Prevc, ki je po besedah strokovnega komentatorja televizije Slovenija in skakalnega sodnika Ota Giacomellija na vrhu deloval povsem brez strahu.  

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FIS Ski Jumping (@fisskijumping)

Povsem sam se je sprehajal po vrhu skakalnice in pogledoval v dolino, kjer se je zbrala množica navijačev, ki so se želeli v živo posloviti od njegovega očeta, velikega šampiona Petra Prevca. 

"Včeraj sem videla Petrovega očeta Božidarja Prevca, Dareta, ki je na vrh skakalnice peljal Ludvika. Ne vem, kaj to pomeni. Ludvik je povsem sproščeno gledal naokoli, brez prestrašenih oči kot pri nekaterih otrocih. Povsem sam se je sprehajal naokoli. Dare (dedek) mu je popolnoma zaupal, tako kot vsem svojim otrokom," je povedal Giacomelli, ki seveda tako kot cela Slovenija upa, da bo tudi mali Ludvik zajadral v ta čudovit zimski šport, čeprav je menda trenutno najbolj navdušen nad nogometom. 

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ