Foto: Oviratlonci osvojili Mursko Soboto

Foto: Oviratlonci osvojili Mursko Soboto (foto: Polona Avanzo) Polona Avanzo
4. 5. 2015

Na premiernem oviratlonu Murska Sobota se je skoraj 400 udeležencev soočilo z 10-kilometrsko progo in kar 23 ovirami.

S soncem obsijane prekmurske ravnice so ponudile nepozabno kuliso za organizacijo prvega prekmurskega oviratlona. Večina izmed 400 udeležencev se je sploh prvič podala na oviratlonsko preizkušnjo in morebiti je bil to še dodaten razlog za zadovoljstvo v cilju.

»Bilo je noro, na trenutke težko – najtežja je bila blatna kopel, toda med sabo smo si pomagali in tako je šlo čez vse ovire. Res je bilo fenomenalno, naslednjič gremo spet in to v še večjem številu«, so vtise strnili člani ene izmed ekip, ki so se poimenovali Lada njiva.

Na krstno prekmursko dogodivščino so se podali tudi izkušeni pokljuški oviratlonci, ki prav tako niso mogli prehvaliti trase in ovir.

Zadovoljnim organizatorjem so se tako izpolnile želje, da Pokljuki, ki je lani privabila že več kot 2600 udeležencev, dodajo še eno vsaj tako izjemno lokacijo – naravne danosti na trasi z jezerom Soboška kamešnica in peskokopom so upravičile pričakovanja in prvi murskosoboški oviratlon je zagotovo začetek še ene zgodbe o uspehu.

Oviratlon rajanje se je po prihodu v cilj nadaljevalo ob plesnih ritmih, za katere je skrbel DJ Uroš Bitenc, v večernih urah pa se bo žur nadaljeval v središču Murske Sobote v Pomaranči s koncertom rock skupine Joške v'n.

Donacija Kriznemu centru za mlade v Murski Soboti

Tako kot vsi dosedanji oviratloni je imel tudi murskosoboški dobrodelno noto. Oviratlonci so donacijo namenili otrokom in mladostnikom v Kriznem centru za mlade v Murski Soboti. Ta bo zbrana sredstva namenil za nakup sobnega kolesa, s pomočjo katerega bodo lahko otroci v centru športno aktivni tudi v bolj hladnih in deževnih dneh.

Nova oviratlon dogodivščina 4. julija na Pokljuki

Več: www.oviratlon.si

Foto: Polona Avanzo

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri