Peter Prevc podpisano zmagovalno čelado namenil projektu Botrstvo

29. 3. 2024
Deli
Nedavno upokojeni skakalni as Peter Prevc je za dražbo namenil podpisano čelado, s katero je v Planici še zadnjič dosegel zmago. (foto: Profimedia)
Profimedia

Danes se je na Valu 202 začela deseta dobrodelna dražba za otroke iz socialno ogroženih družin v okviru projekta Botrstvo, poroča STA.

Nedavno upokojeni skakalni as Peter Prevc je za dražbo namenil podpisano čelado, s katero je v Planici še zadnjič dosegel zmago. S projektom Botrstvo so doslej zbrali že več kot 230.000 evrov, so sporočili iz RTV Slovenija.

Peter Prevc, sicer dobitnik 12 kolajn z največjih tekmovanj, tudi zlate na olimpijskih igrah, lastnik velikega kristalnega globusa za zmago v skupnem seštevku sezone svetovnega pokala ter zlatega orla za novoletno turnejo, rekorder v poletih in idol mladih skakalcev je minuli konec tedna v Planici čustveno sklenil izjemno kariero.

V zadnjih letih je tako kot celotna skakalna reprezentanca tekmoval s čelado, ki jo je krasila podoba orla. "Čelado podpišem, vam jo predam in zaupam, da jo predate naprej," je po planiški zmagi dejal Prevc.

Dražba se začenja danes in se bo končala v četrtek, 4. aprila, do 12. ure na spletnem naslovu drazba@rtvslo.si. V petek, 5. aprila, ob 8.45 bo največ pet ponudnikov najvišjih zneskov prek telefona ali neposredno v radijskem studiu sodelovalo na moderirani finalni dražbi v živo, kjer bodo imeli možnost višanja ponujenih zneskov.

"Močno upam, da se najde podpornik, ki bo to čelado vzel, sicer jo bom pa sam odkupil," je ob tem dejal Prevc.

Otrokom so doslej pomagali že številni športni zvezdniki, med njimi tudi Luka Dončić, Tadej Pogačar, Primož Roglič, Anže Kopitar, Cristiano Ronaldo, Chris Froome ...

Preberite še:

Očka se je poslovil, mali Ludvik Prevc pa z dedkom brez strahu na vrhu planiške skakalnice. V Kranjski Gori še velika zabava za Petra

🖉

 
 
 

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ