Morje očisti vse tegobe

14. 8. 2020
Deli
Morje očisti vse tegobe (foto: unsplash)
unsplash

Zakaj je kopanje v morju tako zdravilno? "Morje očisti vse tegobe" je pripovedoval že grški filozof platon. "Vrača človeku zdravje" pa je trdil grški pesnik Evripid. 

Z morsko vodo na naraven način očistimo dušo in telo. To je zagotovo en najbolj enostavnih načinov brezplačnega razstrupljanja. Prav tako je morje brezplačen izvor hranljivih mineralnih snovi. Morska voda povzroči izmenjavo mineralov in toksinov med našim telesom in vodo.

Mediteranska klima, veter, sonce, aromatično rastlinje in prisotnost eteričnih olj, natrija, klorida, florida in joda... vse to polni naše baterije in nas osvobaja od vsakodnevnega stresa. Majhni delci soli v zraku pa potujejo v najgloblja področja pljučnih alveolov. Elementi in minerali v sledeh (magnezij, mangan, kobalt itd.) pa krepijo naš imunski sistem. 

Morska voda omogoča razstrupljanje in obnavljanje kože. Zrak pa je pol negativnih ionov, kar pomaga raztrupiti kri in tkiva. Poleg tega morska voda pomaga pri zdravljenju bolečin v hrbtenici, pri išiasu, športnih poškodbah, pri težavah s krvnim obtokom, luskavici, nečistočah na koži, vzpostavlja vlažnost suhe kože in seveda pomaga pri živčnih napetostih, depresijah in stresu. Valovi in energija morja pa še pazljivo masirajo celotno telo in odganjajo celulit. 

Vonj soli in borovcev ter zvok valov pa še nežno pomirja našo dušo... 

Povzeto po: udahni.com

Novo na Metroplay: "Slovenski hribi postajajo preobremenjeni" | Matjaž Šerkezi