Plezalni center Ljubljana - za plezalne navdušence in za tiste, ki to še boste

Plezalni center Ljubljana - za plezalne navdušence in za tiste, ki to še boste (foto: Plezalni center Ljubljana) Plezalni center Ljubljana
11. 9. 2014 Promocijsko sporočilo

Slovenija ponuja veliko možnosti plezanja, pozimi na Primorskem, čez poletje na Gorenjskem, Štajerskem ... Tako poleti kot pozimi pa so zelo pripravne tudi umetne plezalne stene, ki omogočajo plezanje v vsakem vremenu, za zabavo, rekreacijo in tudi za bolj resna tekmovanja.

Urbano dvoransko plezanje se tako vedno bolj razvija kot samostojna panoga. V Sloveniji do pred kratkim plezalne stene v dvoranah niso omogočale kakovostnih možnosti za plezanje na umetnih stenah. Vse to se je korenito spremenilo z izgradnjo Plezalnega centra Ljubljana, po vzoru podobnih plezalnih centrov v tujini, ki od decembra 2013 deluje v glavnem mestu, natančneje v zelenem predelu Štepanjskega naselja v Ljubljani.

Dvoransko plezanje v najsodobnejšem plezalnem centru v Sloveniji

V Plezalnem centru Ljubljana, največjem in najsodobnejšem športno-plezalnem objektu pri nas, je plezalcem na voljo 1280 m2 plezalnih površin s plezalnimi stenami različnih težavnosti.

Za izkušenejše plezalce so na voljo visoke plezalne stene do višine 17 metrov, kjer je potrebno varovanje s pomočjo vrvi, manj vešči pa lahko plezalne izkušnje varno pridobivate na balvanskih stenah, visokih do 4,5 metorv in kjer je za varnost poskrbljeno z blazinami. Plezalci, ki obožujete plezanje na nižjih stenah (t.i. balvaniranje) lahko uživate v reševanju balvanskih problemov na stenah z različnim naklonom, od navpičnih do takšnih, kjer se zdi, da ni mogoče zadržati telesa vzporedno s tlemi. Pod eno streho lahko torej vsakdo zadovolji svojo strast do plesa v vertikali.

Zakaj je plezanje prava izbira?
 • S plezanjem na varen način krepite telo in izboljšujete svoje gibalne sposobnosti.
 • Vertikalno gibanje zahteva popolno koncentracijo, zaradi česar boste zagotovo pozabili na stres in vsakdanje težave.
 • Plezanje zabaven in družaben šport, kjer vam niti slučajno ne bo zmanjkalo izzivov.
 • In nenazadnje, plezanje je primerno za vsakogar, od mladih staršev do dedkov in babic in vseh vmes.
Plezanje za vse generacije

Plezanja se lahko naučite na novo, osvežite svoje znanje, nadgradite svojo plezalno tehniko in se naplezate v dobri družbi s sebi podobnimi plezalnimi navdušenci.

V centru je voljo organizirano plezanje za otroke, mladino, študente, odrasle in upokojence v okviru celoletnih vodenih treningov, raznovrstnih plezalnih tečajev, delavnic, plezalnih izletov in taborov.

 • Plezalna pokušina: za vse, ki ste že slišali za plezanje, pa še niste zbrali poguma. Na plezalni pokušinise boste v okvirno dveh urah in pod budnim očesom izkušenega inštruktorja športnega plezanja seznanili z osnovami plezanja na visoki in nizki (balvanski) plezalni steni, spoznali opremo, ki vam je na voljo brezplačno in poprijeli za pisane umetne oprimke.
 • Spoznavni začetni tečaj plezanja: tečaj vključuje štiri praktične vaje po dve uri in vso potrebno plezalno opremo. Po opravljenem tečaju lahko samostojno obiskujete umetne stene, kjer je urejeno varovanje od zgoraj. Vpis v nove skupine začetnih in nadaljevalnih tečajev je možen vsak mesec.
 • Plezalna vadba z inštruktorjem: programi plezalne VODENE ali POLVODENE vadbe so namenjeni tistim, ki želite s pomočjo inštruktorja in rednega tedenskega treninga v okviru skupine popestriti svoj plezalni trening in nadgraditi plezalno tehniko. Treningi potekajo na visoki in/ali nizki (balvanski) steni.
 • Alpinistična polvodena vadba: vadba je primerna za vse, ki vas rado zanese v gore, tako poleti kot pozimi. Posebnih alpinističnih predznanj ne potrebujete.
 • Polvodena plezalna vadba za začetnike: dobrodošla je za začetnike, ki ste komaj začeli s plezanjem, saj so jo pripravili prav z namenom, da se brez dodatnih tečajev učite plezalnih veščin in tehnik za premagovanje navpičnih sten.
 • Tečaj plezanja v naravnih plezališčih: v okviru tečajev se boste naučili vseh ključnih veščin za varno plezanje v urejenih naravnih plezališčih.
 • Dinamična joga za plezalce in neplezalce: je redna tedenska vadba, podobna dinamični obliki joge. Vadba je odlično dopolnilo k plezanju, saj se pri njej osredotoča na druge mišične skupine, izboljšuje gibljivost, spodbuja elastičnost mišic in kit, krepi sklepe in pridobiva na moči in vzdržljivosti. Vadba poteka enkrat ali dvakrat tedensko.
 • Plezalni boot camp: glavni namen boot campa je preko zabavnih, raznolikih in gibalno raznovrstnih vaj razviti in ohranjati gibljivost, moč, krepiti srčno-žilni sistem. Program je prilagojen različnim sposobnostim in je primeren za tiste, ki se po daljši odsotnosti vračate k športu in tudi za vse, ki si želite vnesti spremembo. Vadba poteka enkrat ali dvakrat tedensko.

V ponudbi pa lahko najdete tudi:

 • individualne ure plezanja z inštruktorjem,
 • terapevtsko plezanje,
 • plezalne delavnice za podjetja in skupine,
 • izlete v naravo in plezalne tabore
 • ter organiziranje rojstnodnevnih zabav ali fantovščine in dekliščine.

Podrobnejše informacije najdete na spletnem naslovu www.plezalnicenter.si/plezalni-programi.

Vabljeni na obisk.

Pridite v Plezalni center Ljubljana in se prepričajte sami. Če vas plezalne stene slučajno ne bodo prepričale, zakaj je v naši hiši tako prijetno, vas bo zagotovo prijazno osebje in vzdušje v GRIF BARU - lokalu ​s pestro ponudbo za vse okuse in panoramskim pogledom na veliko plezalno dvorano.​

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri