Poglejte, kakšne nore trike izvaja ta deček na elastiki slackline! (+ dobri razlogi, zakaj bi morali preizkusiti tudi vi)

Poglejte, kakšne nore trike izvaja ta deček na elastiki slackline! (+ dobri razlogi, zakaj bi morali preizkusiti tudi vi) (foto: YouTube | Little Big Shots) YouTube | Little Big Shots
22. 6. 2020

Ste že kdaj poskusili hoditi po elastiki, napeti med dvema drevesoma? Naj vam zaupamo, lovljenje ravnotežja na 2,5 do 5 cm širokem elastičnem traku prinese ogromno pozitivnih učinkov. Še prej pa si poglejte te nore trike, ki jih izvaja takrat 8-letni Eishin.

Ja, slackline je prav poseben šport, a primeren za vse generacije. Ne, ne gre za šport, ki bi bil namenjen le največjim športnim navdušencem. Če le imate nekaj dobre volje in vztrajnosti … In ste pripravljeni na izziv, potem je tudi za vas.  

Naj vas motivirajo neverjetne spretnosti tega dečka …

Kakšno ravnotežje!

Spodaj pa si preberite še dobre razloge, zakaj bi morali preizkusiti tudi vi (brez skrbi, v mislih nimamo takšnih obratov).

Dobri razlogi, zakaj preizkusiti slackline

Od močnejših mišic do meditacije … Lovljenje ravnotežja na elastiki prinaša veliko pozitivnega za zdravje in splošno dobro počutje:
1. Izboljša ravnotežje

Ravnotežje in stabilnost sta pomemben element številnih športov, vključno s tekom, smučanjem, plezanjem … In, morda se tega še ne zavedate, to bo zelo pomembno v starosti.

2. Za krepko jedro

Če sovražite trebušnjake, se spravite na slackline. Da bi obdržali ravnotežje, boste namreč aktivirali jedro. In močnejše bo vaše jedro, lažje bo.

3. Lahko postane način meditacije

Podobno kot meditacija med hojo. Pravijo, da je treba imeti »prazno« glavo, če želimo priti z enega konca na drugega. Na začetku boste sicer močno zaposleni s tem, kako obdržati ravnotežje. Toda osredotočite se na dihanje in umirite misli … Pa bo šlo lažje.

4. Proti bolečinam v hrbtu

Pri hoji po elastiki slackline bodo aktivne tudi hrbtne mišice. Kar lahko prepreči številne težave s hrbtom, še posebej, če veliko sedite. Hkrati pa ima lovljenje ravnotežja tudi pozitivne učinke na telesno držo.

5. Krepi noge

Tudi mišice nog bodo imele dober trening, še posebej na začetku, ker se bo telo navajalo na nov šport. A hkrati ta telovadba za noge ne bo zahtevala prevelikega napora, kot bi se to zgodilo pri nekaterih drugih vaja za noge.

6. Manj poškodb

Slackline lahko zmanjša možnost za poškodbe, je pokazala raziskava. Predvsem kolena in gležnja. Preventivni učinek ima izboljšanje stabilnosti kolenskega sklepa in stabilnosti na sploh.

7. Lahko pripomore pri rehabilitaciji 

In k boljšemu rezultatu pri drugih športih.

Študija, objavljena v reviji Journal of Science and Medicine in Sport, je pokazal, da se je slackline dobro obnesel tudi v rehabilitaciji spodnjih okončin.

Druga študija, objavljena v reviji Journal of Strength and Conditioning Research, pa je pokazala, da so imele košarkarice, ki so trenirale tudi na elastiki slackline, močno izboljšan preizkus v skoku.

8. In še ena pozitivna stran …

Lahko ga vzamete s seboj – kamorkoli.

Potrebujete le dve drevesi, med kateri boste napeli elastiko. Ali katero drugo močno oporo. In zabava se začne.

Slackline je nareč zelo zabavna in družabna aktivnost – ki zagotavlja povezovane in veliko lepih trenutkov v dobri družbi.

Veste, kje v Sloveniji se lahko preizkusimo v hoji po elastiki slackline?

Ali se podamo na katero drugo adrenalinsko preizkušnjo?

Idejo zaupajte na povezavi Kateri kotiček v Sloveniji bi po vašem mnenju morali vsi obiskati?

In se hkrati potegujete še za super nagrade!

Potrebujete še malo motivacije?

Imamo še en video:

 

 

 

Značke: slackline