Polona Barič: Nasvet za vsa dekleta, ki skušajo šport vpeljati v svoj vsakdan

Polona Barič: Nasvet za vsa dekleta, ki skušajo šport vpeljati v svoj vsakdan (foto: Arhiv RKK) Arhiv RKK
22. 11. 2018

Ali se tudi sami že nekaj časa spogledujete s športnimi aktivnostmi, ki pa jih nikakor ne znate vpeljati v svojo rutino? Mi smo pokukali v slačilnico ljubljanskih Krimovk, kjer smo našli dober nasvet za vse. Takole pravi Polona Barič ...

V vrstah ljubljanskega rokometnega kluba Krim Mercator blesti tudi Izolčanka Polona Barič. Svetlolaska že od malih nog goji veliko ljubezen do športa, ki ga ima zapisanega v svojem DNK.

»Moja ljubezen do športa izvira iz družine. Smo športna družina in vsi se ukvarjamo oz. so se ukvarjali z rokometom. Že kot dojenček sem bila obdana z žogami, veliko časa sem preživela po dvoranah in na igriščih, na domači televiziji se je predvajal šport,« pove Polona.

Ker se sama lahko zahvali športu za številne vrednote, ki jo vodijo skozi življenje, je vedno vesela, ko vidi, da se vse več deklet odloča za gibanje.

Zanje pa ima prav poseben nasvet:

»Dekletom, ki skušajo šport vpeljati v svoj vsakdan, bi svetovala, da naj vse, kar počnejo, počnejo z ljubeznijo. Če se odločijo za določen šport oziroma športno vadbo, naj jo imajo rade, naj se z veseljem gibajo, saj bodo le tako lahko bile srečne. V nasprotnem primeru je bolje, da zamenjajo aktivnost oziroma šport.«

Pripravila: Nika Arsovski