Predlogi za vikend rekreacijo

Predlogi za vikend rekreacijo (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
7. 3. 2013

V zelenem delu narave je že obilo priložnosti za pohodne izlete, tek ... v še vedno z belo odejo pokritih višje ležečih predelih Slovenije pa bo še nekaj časa možnost za posebne smučarske užitke.

Krpljarska avantura po Ratitovcu

Nam najbližjo soboto, 9. marca 2013, greste lahko na turno smučarsko ali krpljarsko avanturo po Ratitovcu.

Lažje in nenevarno prečenje po razglednem slemenu med Bohinjem in Selško dolino se bo začelo na Soriški planini, še pred tem pa bo zbor udeležencev ob 6. uri pred pošto v Železnikih.

Čaka vas približno tri ure hoje in še nekaj za spust do Prtovča, če bodo snežne razmere ugodne, pa čisto do doline.

Informacije: www.pd-zelezniki.com.

Prekmurski pohod po Sladki poti

Seveda v bližnjem času ne moremo mimo dneva žena, ko bo na voljo kar nekaj tematskih pohodov, med njimi tudi prekmurski pohod po Sladki poti.

10. marca bo zbor med 9. in 10. uro pred gasilskim domom v Ratkovcih blizu Moravskih Toplic, na 13-kilometrskem krožnem izletu pa si boste ogledali znamenito selansko Rotundo, Časarov mlin ...

Po prijavi in vpisu v izkaznico Pohodov po Goričkem sledi jutranje okrepčilo z domačimi dobrotami ratkovskih gospodinj in sirarne Gorički raj ter medičarske delavnice, ob poti pa bodo postavljene številne sladke okrepčevalnice.

Informacije: www.sladkapot.si.

Turno smučanje na Velem polju

Pripravlja ga Triglavski narodni park. 15. marca bo zborno mesto pri Triglavski roži na Bledu, ob 7. uri, na svoj račun pa bodo v treh dneh prišli tudi manj vešči.

Poleg užitkov boste imeli tudi tečaja za utrditev tehnike hoje in smučanja ter varstvo pred snežnimi plazovi. Za opremo poskrbite sami, obvezna pa je predhodna prijava!

Informacije: www.tnp.si.

Rekreativni Triglavski smuk

In če smo že pri turnem smučanju, naj vas 17. marca povabimo še na rekreativni Triglavski smuk v dolino Krme. Začetek bo od 4.30 do 7.30 v Krmi, prijave pa bodo zbirali pred tem v gostilni Psnak v Zgornji Radov­ni.

Za udeležbo boste potrebovali lastno opremo in tudi lastno kondicijo, saj bo nenevarna pot na Kredarico in spust od tam kar dolga in naporna.

Informacije: www.turni.si.

Zdaj pa nazaj v dolino, vse do morja..

Na spomladanski tekaški praznik

V nedeljo, 17. marca, pripravljajo priljubljen tek od piranskih do strunjanskih solin. Na najkrajšem teku na deset kilometrov boste zmagali, tudi če boste med najpočasnejšimi.

Proga je ravninska, nezahtevna, speljana skozi predor in nekje celo pod morsko gladino. Start bo ob 11. uri na vhodu v soline v Seči.

Informacije: www.skid.si.