Prihaja BMX Race Ljubljana!

Prihaja BMX Race Ljubljana! (foto: Profimedia) Profimedia
16. 8. 2017

Dirkanje s kolesi BMX v Ljubljani ima že tri desetletja dolgo zgodovino, novo poglavje pa se bo odvijalo na mednarodni dirki konec tedna.

19. in 20. avgusta bo namreč Ljubljana znova gostila državno prvenstvo v disciplini BMX. Nastopili bodo tekmovalci iz Avstrije, Italije, Madžarske in seveda Slovenije, med njimi bo tudi Filip Flisar.

Filip Flisar

Bitka za naslove državnih prvakov v disciplini BMX Race

BMX Race Ljubljana je dvodnevno tekmovanje, na nedeljski dirki pa se bodo tekmovalci borili tudi za naslove državnih prvakov v disciplini BMX Race. Ljubljanska proga v Savskem naselju je že gostila podobna tekmovanja, a tokrat bodo prvič v uporabi nova hidravlična startna vrata, ki predstavljajo najnovejšo posodobitev tega objekta in bodo omogočala še boljše treniranje in izvedbo tekmovanj.

Razpisane starostne kategorije na BMX Race Ljubljana: od pod devet let pa vse do najmočnejše kategorije 17 let in več, v kateri bo bržkone prvi zvezdnik Filip Flisar, saj so kolesarji BMX pri nas manj znani.

Flisar - pozimi svetovni prvak v smučarskem krosu, poleti pa tekmovalec ekipe Unior Tools Team v BMX in štirikrosu - bo nastopil na nedeljskem državnem prvenstvu.

Več: www.kd-rajd.si/bmxraceljubljana

Vir: STA

Značke: BMX race