Pripravljeni na kajak: gremo navijat!

4. 6. 2019 Promocijsko sporočilo

Slovenci smo športen narod, zato bo zadnji junijski vikend kot nalašč za nekoliko drugačno sprostitev v naravi: čaka nas navijanje za Svetovni pokal v kajaku na divjih vodah.

Že 18. zaporedoma bodo savske brzice v Tacnu postavljene na svetovni zemljevid, ko se bo več kot 250 tekmovalcev iz več kot 30 držav pognalo preko znamenite zapornice, ki je sloves ljubljanske proge popeljala v svet.

Med slalomskimi progami velja tacenska za zahtevnejšo, Slovenci pa bomo v soboto, 29., in v nedeljo, 30. junija, navijali za 6 domačih tekmovalk in 7 tekmovalcev. Med njimi bodo tudi Peter Kauzer, Benjamin Savšek, Urša Kragelj, Eva Terčelj in Luka Božič. Vzdušje v ekipi je odlično, saj je slovenska ekipa kanuistov prvi junijski vikend na evropskem prvenstvu v Franciji osvojila zlato kolajno, kanuist Benjamin Savšek si je priveslal naziv evropskega prvaka, kajakaši pa so bili ekipno srebrni. Vsi so v zelo dobri pripravljenosti in se veselijo domačega terena ter svojih navijačev.

Sava jim bo konec meseca z nihanjem v pretoku vode postavila nove izzive, Slovenci pa tekmovalce lahko podpremo z (družinskim) izletom v Tacen, na prireditev »Pripravljeni na kajak«. Tako se bomo v slikovitem okolju ob reki Savi ogreli za prihajajoče olimpijske igre v Tokiu in podprli hrabre športnike, ki bodo med zeleno-belimi količki veslali v smeri toka, med rdeče-belimi pa proti njemu.